Elektra - Aluin viert!

do 01 januari

Elektra

Aluin viert!

Deze voorstelling is uitverkocht, op vr 3 en za 4 februari 2017 zijn er extra voorstellingen. Klik hier voor meer info.
En daar is Aluin weer met die Trojaanse Oorlog. Een verhaal dat nooit verveelt want nu wordt het verhaal van de ontvoerde Helena, de geofferde dochter Ifigeneia, het verwoeste Troje, de terugkeer van de helden en de moord op Agamemnon door zijn vrouw Klytaimestra weer vanuit een ander gezichtspunt belicht. Dat van Elektra en haar broer Orestes. Kinderen waren ze toen het gebeurde. Nu zijn het jong volwassenen die wraak willen voor de moord op hun vader. Als Bonny en Clyde zijn ze vervuld van die ene gedachte: Hoe vermoorden we onze moeder Klytaimestra en haar minnaar Aigisthos. Een ontroerend en beklemmend verhaal over een vervloekt gezin in gevecht met de goden, het lot en met elkaar. Deze nieuwste Unplugged voorstelling van Aluin gaat in première tijdens deze feestelijke jubileumweek.

Dagelijks: Expo 25 jaar Aluin in de foyer.
Een kwart eeuw Aluin is ook een kwart eeuw theatergeschiedenis. In de foyer zal een Aluinmuseum worden gemaakt met oude en nieuwe posters en beeldmateriaal, met registraties van voorstellingen en rekwisieten en met onbeholpen publiciteitsmateriaal uit de vorige eeuw. Het overlevingsmuseum van een theatergezelschap.
terug <

voorstellingsinformatie
Website
Tekst
Euripides
Vertaling
Gerard Koolschijn
Spel
Victorine Plante en Klaas Postmus
Regie en bewerking
Erik Snel

Het Utrechtse gezelschap Aluin staat garant voor oersterke verhalen en die vertellen ze dan ook al 25 jaar in Theater Kikker, en daar zijn we trots op. Hoog tijd dus om dit veerkrachtige gezelschap uit eigen stad een week lang uit te nodigen om oude maar ook nieuwe verhalen te komen vertellen.


terug naar boven Λ