Elckerlijc - Urland

  di 23 t/m do 25 november

  Elckerlijc

  Urland

  De Elckerlijc is een Middeleeuws Nederlands oerverhaal, een allegorie over de dood. URLAND grijpt terug naar deze Hollandse klassieker om antwoord te geven op de huidige tijdgeest.

  De hoofdpersoon is de Mens, de Iedereen die probeert zijn dood te ontlopen. Maar hij moet verantwoording afleggen, en de Natuur is niet blij. De Dood en de Natuur verbrijzelen het menselijke narcisme en hokjesdenken. URLAND gaat de Elckerlijc bewerken en laat zich inspireren door de Nederlandse ‘hertaling’ van Erik Bindervoet. Hierin vervangt hij, geheel volgens de gedachte van Spinoza, God door de Natuur. Dat biedt ons de mogelijkheid om er een gevaarlijk, modern moraliteitspel van te maken.

  In deze voorstelling die hoog van de toren blaast en bol staat van de symboliek neemt URLAND afscheid van het Antropoceen.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Van en met
  Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong, Jimi Zoet
  Tekst
  Den spyghel der salicheyt van Elckerlijc / De spiegel van de verlichting van iedereen in vertaling van Erik Bindervoet (2016)
  Kostuum
  Kostuumatelier Theater Rotterdam
  Productie
  URLAND in coproductie met Theater Rotterdam
  Locatie
  Grote Zaal
  Urland_Elckerijc

  Urland is een Rotterdams performancecollectief dat bestaat uit Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong en Jimi Zoet. De vier performers maken beeldende, muzikale en fysieke voorstellingen die het publiek confronteren met universele thema’s en vragen. Het collectief is een vaste bespeler van Theater Kikker. De theaterhit UR maakte deel uit van de 2018-editie van Kikker Kiest. In september 2018 presenteerde Urland in de UR-triënnale, waarin zij hun eigen werk kritisch onder de loep namen. In april 2019 speelde de succesvoorstelling URLAUB in onze grote zaal. In september 2019 maakte ze een uitstapje naar de grote zaal van de Stadsschouwburg met de De Internet Trilogie.

  • theatergroep-aluin
   >

   Terug uit Troje Tweeluik - Theatergroep Aluin

   theater

   Terug uit Troje Tweeluik - Theatergroep Aluin

   theater

  • Voorstelling_Yerma
   >

   Yerma - Eline Arbo / Het Nationale Theater

   theater

   Yerma - Eline Arbo / Het Nationale Theater

   theater

  • Kasimir_en_Karoline
   >

   Kasimir en Karoline - Nina Spijkers / Toneelschuur Producties

   theater

   Kasimir en Karoline - Nina Spijkers / Toneelschuur Producties

   theater

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ