Een vorig leven - Thomas, Sacha en Jos / Theater a/h Spui

do 01 januari

Een vorig leven

Thomas, Sacha en Jos / Theater a/h Spui

Speciaal voor het Haagse acteurstrio Thomas, Sacha en Jos schreef Toon Tellegen Een vorig leven dat in oktober 2015 als novelle werd uitgegeven. Tellegen schetst een kleurrijk beeld van het kleine stadje waarin hij opgroeide en de mensen die daar woonden: Jacob Laagwater, hoofdpersoon en ik-figuur in het verhaal, die in de kalkfabriek werkte en verhalen voorlas uit de Bijbel, die heel anders waren dan de verhalen die iedereen kende. Of Leen Hellevoet, die voortdurende vloekend altijd boos was op alles en iedereen. Of Kreupel, die altijd maar op één ding uit was: iets anders te willen dan iedereen. In een vindingrijk miniatuurdecor van kartonnen huisjes die samen het stadje verbeelden loodsen Thomas, Sacha en Jos ons door dit mooie melancholieke verhaal van een nog onschuldige tijd in een nog onschuldig land.
terug <

voorstellingsinformatie
Tekst
Toon Tellegen
Spel
Thomas van Ouwerkerk, Sacha Muller en Jos Nargy
Lichtontwerp en techniek
Iain Hoeffnagel
Vormgeving
Milena Cnoops en Machiel Pleijsier
Eindregie
Ramses Graus
©Maurice Mikkers

Thomas van Ouwerkerk, Sacha Muller en Jos Nargy studeerden alle drie aan de HKU en begonnen hun gezamenlijke loopbaan in 2013 als gelegenheidstrio waarvoor hun voornamen volstonden. Inmiddels maakten ze samen een vijftal voorstellingen, steeds onder de vleugels van Theater a/h Spui in Den Haag. De voorstelling Een vorig leven is de tweede op basis van een tekst van Toon Tellegen, die over de eerste (Mijn Vader) zo te spreken was dat hij er een gloednieuwe tekst voor schreef.

Het spelplezier waarmee de spelers hun kleine vondsten en kleine verhalen brengen en de tragiek die schuilgaat achter de kleine geveltjes maken van Een vorig leven een blinkend, poëtisch pareltje.

Trouw -

Een vorig leven is een tragikomisch, universeel verhaal, lofzang en afscheid ineen, treffend actueel gemaakt door de verbeeldingskracht en creativiteit van drie grote talenten.

NRC Handelsblad -
 • kompagnie kistemaker
  >

  Missie Márquez - Op weg naar het einde (delen 10,11 en 12) - Kompagnie Kistemaker

  theater

  Missie Márquez - Op weg naar het einde (delen 10,11 en 12) - Kompagnie Kistemaker

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ