Een vlinder van sneeuw - Jannemieke Caspers / Veenfabriek

zo 13 december 2020

Een vlinder van sneeuw

Jannemieke Caspers / Veenfabriek

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Jannemieke Caspers / Veenfabriek? Bekijk hier alle voorstellingen van Jannemieke Caspers / Veenfabriek
Door ziekte van een van de acteurs kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht.


Dit is een verplaatste voorstelling. Had je al tickets, dan ontvang je van ons per e-mail nieuwe tickets voor een van de nieuwe data.

Je hoeft je koers maar één graad te veranderen, om in een andere haven aan te komen.

Vijf vertellers brengen -met vallen en opstaan- een keten van gebeurtenissen ten gehore. Beginnend bij een mishandeling van een onschuldige grafdelver, via een verkeerd geïnterpreteerd politiek statement, langs een ogenschijnlijk willekeurige ontmoeting in een uitgestorven stad, en een zoekende massa in de nacht, naar de minister die de landsgrenzen gaat sluiten, eindigend op een begraafplaats waar de grafdelver met wie het allemaal begon, een ingrijpend besluit neemt.

Het live hoorspel Een vlinder van sneeuw is een zwart komische, muzikale puzzel over wat er eerst was, en daarna kwam, of wellicht toch al eerder kwam en daarna pas was. Of andersom. Zoiets. Een stuk over passief en actief handelen en de onoverzichtelijkheid van het effect op je eigen leven en dat van anderen.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
tekst
Jannemieke Caspers
Regie
Joeri Vos
met
Titus Boonstra, Reinout Bussemaker, Jacobien Elffers, Roland Haufe, John van Oostrum, Niki Verkaar, Bastiaan Woltjer
vormgeving
Simon Boer
Locatie
Grote Zaal
een_vlinder_van_sneeuw

Jannemieke Caspers (1982) studeerde Theaterwetenschap & Dramaturgie aan de Universiteit Utrecht en Writing for performance aan de HKU. Haar uitdaging en fascinatie ligt altijd in het creëren van een nieuw licht of perspectief op de bekende werkelijkheid, door montage en waar nodig – het toevoegen van fictie. In 2019 won toneelschrijver Jannemieke Caspers het TheaterTekstTalent Stipendium voor haar plan Een vlinder van sneeuw. Ze kon met behulp van het stipendium de tekst schrijven en nu brengt muziektheatergezelschap de Veenfabriek het als live hoorspel in de theaters.

De Veenfabriek maakt interdisciplinair muziektheater onder leiding van schrijver en regisseur Joeri Vos en Paul Koek. Met muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, gastronomie, de actualiteit en persoonlijke verhalen creëert de Veenfabriek interdisciplinaire ervaringen, waarin alle zintuigen worden aangesproken.

Isabelle Renate la Poutre
 • kikker_stelt_voor_de_omstanders
  >

  Der Letzte Holländer - Kikker Stelt Voor: De Omstanders/Theaterwerkplaats Walhalla

  theater

  Der Letzte Holländer - Kikker Stelt Voor: De Omstanders/Theaterwerkplaats Walhalla

  theater

 • Lotte_Dunseling
  >

  Ik kan mij niet missen - Bambie

  theater

  Ik kan mij niet missen - Bambie

  theater

 • toneelhuis_homemade
  >

  Homemade - Doodpaard / Toneelhuis

  theater

  Homemade - Doodpaard / Toneelhuis

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ