Een vlinder van sneeuw - Jannemieke Caspers / Veenfabriek

  di 17 november

  Een vlinder van sneeuw

  Jannemieke Caspers / Veenfabriek

  Je hoeft je koers maar één graad te veranderen, om in een andere haven aan te komen.

  Vijf vertellers brengen -met vallen en opstaan- een keten van gebeurtenissen ten gehore. Beginnend bij een mishandeling van een onschuldige grafdelver, via een verkeerd geïnterpreteerd politiek statement, langs een ogenschijnlijk willekeurige ontmoeting in een uitgestorven stad, en een zoekende massa in de nacht, naar de minister die de landsgrenzen gaat sluiten, eindigend op een begraafplaats waar de grafdelver met wie het allemaal begon, een ingrijpend besluit neemt.

  Het live hoorspel Een vlinder van sneeuw is een zwart komische, muzikale puzzel over wat er eerst was, en daarna kwam, of wellicht toch al eerder kwam en daarna pas was. Of andersom. Zoiets. Een stuk over passief en actief handelen en de onoverzichtelijkheid van het effect op je eigen leven en dat van anderen.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  tekst
  Jannemieke Caspers
  Regie
  Joeri Vos
  met
  Titus Boonstra, Reinout Bussemaker, Jacobien Elffers, Roland Haufe, John van Oostrum, Niki Verkaar, Bastiaan Woltjer
  vormgeving
  Simon Boer
  Locatie
  Grote Zaal
  een_vlinder_van_sneeuw

  Jannemieke Caspers (1982) studeerde Theaterwetenschap & Dramaturgie aan de Universiteit Utrecht en Writing for performance aan de HKU. Haar uitdaging en fascinatie ligt altijd in het creëren van een nieuw licht of perspectief op de bekende werkelijkheid, door montage en waar nodig – het toevoegen van fictie. In 2019 won toneelschrijver Jannemieke Caspers het TheaterTekstTalent Stipendium voor haar plan Een vlinder van sneeuw. Ze kon met behulp van het stipendium de tekst schrijven en nu brengt muziektheatergezelschap de Veenfabriek het als live hoorspel in de theaters.

  De Veenfabriek maakt interdisciplinair muziektheater onder leiding van schrijver en regisseur Joeri Vos en Paul Koek. Met muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, gastronomie, de actualiteit en persoonlijke verhalen creëert de Veenfabriek interdisciplinaire ervaringen, waarin alle zintuigen worden aangesproken.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ