Een vlinder van sneeuw - Jannemieke Caspers / Veenfabriek

di 17 november

Een vlinder van sneeuw

Jannemieke Caspers / Veenfabriek

Door de aangescherpte coronamaatregelen mogen wij maximaal 30 personen ontvangen.

Je hoeft je koers maar Ă©Ă©n graad te veranderen, om in een andere haven aan te komen.

Vijf vertellers brengen -met vallen en opstaan- een keten van gebeurtenissen ten gehore. Beginnend bij een mishandeling van een onschuldige grafdelver, via een verkeerd geĂŻnterpreteerd politiek statement, langs een ogenschijnlijk willekeurige ontmoeting in een uitgestorven stad, en een zoekende massa in de nacht, naar de minister die de landsgrenzen gaat sluiten, eindigend op een begraafplaats waar de grafdelver met wie het allemaal begon, een ingrijpend besluit neemt.

Het live hoorspel Een vlinder van sneeuw is een zwart komische, muzikale puzzel over wat er eerst was, en daarna kwam, of wellicht toch al eerder kwam en daarna pas was. Of andersom. Zoiets. Een stuk over passief en actief handelen en de onoverzichtelijkheid van het effect op je eigen leven en dat van anderen.
terug <

uitverkocht >
data & tijden
voorstellingsinformatie
tekst
Jannemieke Caspers
Regie
Joeri Vos
met
Titus Boonstra, Reinout Bussemaker, Jacobien Elffers, Roland Haufe, John van Oostrum, Niki Verkaar, Bastiaan Woltjer
vormgeving
Simon Boer
Locatie
Grote Zaal
een_vlinder_van_sneeuw

Jannemieke Caspers (1982) studeerde Theaterwetenschap & Dramaturgie aan de Universiteit Utrecht en Writing for performance aan de HKU. Haar uitdaging en fascinatie ligt altijd in het creëren van een nieuw licht of perspectief op de bekende werkelijkheid, door montage en waar nodig – het toevoegen van fictie. In 2019 won toneelschrijver Jannemieke Caspers het TheaterTekstTalent Stipendium voor haar plan Een vlinder van sneeuw. Ze kon met behulp van het stipendium de tekst schrijven en nu brengt muziektheatergezelschap de Veenfabriek het als live hoorspel in de theaters.

De Veenfabriek maakt interdisciplinair muziektheater onder leiding van schrijver en regisseur Joeri Vos en Paul Koek. Met muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, gastronomie, de actualiteit en persoonlijke verhalen creëert de Veenfabriek interdisciplinaire ervaringen, waarin alle zintuigen worden aangesproken.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ