Een Kersentuin - KIKKER STELT VOOR: Mart van Berckel / Kameroperahuis / Nationaal Jeugd Orkest

zo 29 september 2019

Een Kersentuin

KIKKER STELT VOOR: Mart van Berckel / Kameroperahuis / Nationaal Jeugd Orkest

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van KIKKER STELT VOOR: Mart van Berckel? Bekijk hier alle voorstellingen van KIKKER STELT VOOR: Mart van Berckel
In Een Kersentuin zien we Ljubov in de laatste hallucinante momenten voor haar dood. Deze aan wal geraakte adellijke dame klampt zich vast aan alles wat er niet meer is. Hoogte- en dieptepunten flitsen als een grillig en muzikale revue aan haar voorbij. Het onder ogen komen van haar eigen verval leidt tot een pijnlijke confrontatie met het verleden.

Een Kersentuin, een radicale bewerking van de toneelklassieker van Tsjechov, is een bombastische muziektheaterproductie van Kameroperahuis in samenwerking met het Nationaal Jeugd Orkest. Een tragikomische voorstelling over tijd, vergankelijkheid en herinneringen. Over angst voor de toekomst en het idealiseren van je verleden.

Kikker stelt voor:
Deze voorstelling is onderdeel van Kikker stelt voor. Onder deze naam presenteert Theater Kikker één keer per maand een nieuwe theatermaker aan het publiek. De voorstellingen in Kikker stelt voor worden omlijst met een nagesprek om de theatermaker beter te leren kennen. Meer werk zien uit de serie Kikker stelt voor? Kijk hier.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
www.kameroperahuis.nl
Tekst
Geïnspireerd op ‘De Kersentuin’ van Anton Tsjechov
Regie
Mart van Berckel
spel
Juul Vrijdag, Laurien van Rijswijk, Tim Hammer, Roel Goedhart, Eva Traa, Beppie Schalken en Alexander Schuitema
Muzikale leiding
Tijn Wybenga
Locatie
Grote Zaal
Kurt van der Elst

Van Berckel en Kameroperahuis [hebben] met deze expressieve ‘Een Kersentuin’ wel een interessante bijdrage geleverd aan het Tsjechov-repertoire.

8WEEKLY -

De voorstelling […] biedt een mooi zicht op de betekenis en de tragiek van herinneringen.

Theaterkrant -

Mart van Berckel studeerde piano, muziektheater en regie aan ArtEZ en de Zürcher Hochschule der Künste. Zijn afstudeervoorstelling PLAY MAIDS (2016) won de publieksprijs op festival Körber Studio Junge Regie. Het werk van Mart is visueel, poëtisch en onbegrensd fantasierijk. Geïnspireerd door beeldende kunst, film, klassieke muziek en literatuur maakt hij eigenzinnige en associatieve theatrale collages. Mart gaat daarbij te werk als een componist: met grote precisie en oog voor detail stemt hij beeld, muziek, tekst, licht en beweging op elkaar af. Gefascineerd door ons onderbewustzijn zet hij werelden op het toneel met een volstrekt eigen logica, die soms rechtstreeks uit onze dromen of nachtmerries lijkt te komen. Mart ontving een tweejarige subsidie via de nieuwe makers regeling van Fonds Podiumkunsten voor zijn ontwikkelingstraject bij Kameroperahuis. Bij Kameroperahuis maakte hij o.a. de voorstellingen Before I Die en Een Kersentuin. In de toekomst is Mart als vaste regisseur verbonden aan het NNT/Club Guy & Roni.

Kurt van der Elst

terug naar boven Λ