Een coming of age voor bejaarden, tryout - Berg&Bos

di 02 februari 2016

Een coming of age voor bejaarden, tryout

Berg&Bos

Twee onbekenden ontmoeten elkaar bij een bankje aan de rand van een bos. Ze raken in gesprek. Eerst beleefd en oppervlakkig, geheel volgens de wetten van de sociale etiquette. Maar naarmate hun gesprek vordert, blijken de twee veel met elkaar te delen. Veel lief. Maar ook veel leed. Verlies. En rouw. Het gesprek wordt steeds intiemer en de twee komen dichter en dichter bij elkaar. Té dicht voor de gemiddelde zondagmiddag, althans dat vindt de vrouw. Ze probeert de man op afstand te houden, maar dan komt ze er ineens achter dat ze hem veel beter lijkt te kennen dan ze ooit had vermoed.

Een coming of age voor bejaarden is ontstaan om zeer persoonlijke redenen. Zowel Maurits van den Berg als Rik van den Bos verloren afgelopen jaar allebei een ouder. Van zeer dichtbij zagen zij hoe het leven totaal anders liep dan gepland. Hoe hun ouders, die samen zorgvuldig een leven opgebouwd hadden, dat levenswerk onder hun ogen genadeloos af zagen brokkelen en ineen zagen storten. “Wij willen een voorstelling maken over dit proces. Het verlies. Het loslaten. Het nog even genieten van alle mooie dingen die je samen heb beleefd, totdat uiteindelijk alles een herinnering wordt.” Een coming of age voor bejaarden is buiten het drama van verlies, vooral ook een ode aan hun ouders en bovendien een loflied op de liefde.

EXTRA op wo: nagesprek

 
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Website tg BERG&BOS
Concept
Maurits van den Berg & Rik van den Bos
Regie
Eva Line de Boer
Tekst
Rik van den Bos
Met o.a.
Paul R. Kooij, Joke Tjalsma en Maurits van den Berg
Muziek
Jan Groenteman
Video
Julian van Buul
Scenografie
Marieke van Veen

Het jonge theatergezelschap Berg&Bos bestaat uit Maurits van den Berg (1983) en Rik van den Bos (1982). Hun producties Het jaar van de schlager en In Limbo oogstten veel succes op zomerfestivals als Oerol en Over het IJ. Voor hun eerste zaalproductie, Drive-in (vorig jaar november in Theater Kikker te zien), kregen zij een BNG nominatie voor uitzonderlijk talent. Een coming of age voor bejaarden is hun tweede zaalproductie. Berg&Bos kenmerkt zich door tragikomische theaterstukken, die met alle middelen die ze in handen krijgen, worden gemaakt. Inspiratiebronnen zijn film, romans, liedteksten, muziek en alle mogelijke theatervormen die er ooit zijn geweest.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ