Edward II – The gay king - Charli Chung/Toneelgroep Oostpool

  di 08 t/m vr 11 februari

  Edward II – The gay king

  Charli Chung/Toneelgroep Oostpool

  Edward is jong en eigenwijs. Hij wordt gekroond tot koning, maar al snel wordt duidelijk dat Edward niet geïnteresseerd is in politiek. Hij wil liefde! Genot! Passie! Geen macht, moraal of plicht. Met de kroon op zijn hoofd stort hij zich in wat hem al zijn leven lang onthouden is. Tot woede van zijn echtgenote en hofhouding heeft hij een affaire met een mannelijke onderdaan. Terwijl alle ogen op hem gericht zijn, lijkt Edward met zijn keuze voor liefde en seks de politieke en wereldlijke ontwikkelingen buiten te sluiten.

  Het is zwaar om niet aan verwachtingen te voldoen, maar nog ondragelijker als je liefde wordt bestraft. Is de jonge en tegendraadse Edward gedwongen te kiezen tussen liefde en politiek? Sluiten zij elkaar uit? Of zijn ze te combineren in één mens? Edward II - The gay king is een sexy en flamboyant koningsdrama over een koppig en levenslustig mens dat het leven viert tot de uiterste consequentie.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Tekst
  Christopher Marlowe
  bewerking
  Jibbe Willems
  regie
  Charli Chung
  spel
  Abe Dijkman, Fjodor Jozefzoon, Tobias Kersloot, Ziggy Knel, e.a.
  dramaturgie
  Madelon Kooijman
  Locatie
  Grote Zaal
  edward_II_the_gay_king
  Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong
  Extra info over Edward II - the gay king
  vx

  Italiaans-Nederlandse Charli Chung (Nederland, 1995) studeerde aan de Regie Opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Direct aansluitend presenteerde hij bij Frascati what we talk about when we talk about love (Fraslab oktober 2017) gevolgd door Bij jou begin ik (Frascati Producties, 2018). De solo werd genomineerd voor de BNG Theaterprijs. Don Caravaggio (Frascati Producties, 2019) eveneens genomineerd voor de BNG Theaterprijs, geselecteerd voor het Vlaams Theaterfestival en door NRC-critici verkozen tot één van de top tien voorstellingen van 2018/2019. In 2020 kwam bij Frascati Producties Wolven huilen niet alleen uit en De Profundis, uit de diepte roep ik. Vanaf 2021 maakt Chung een geleidelijke overstap naar het artistieke team van Toneelgroep Oostpool.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ