ECHO - theatergroep ECHO

do 29 april 2021

ECHO

theatergroep ECHO

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van theatergroep ECHO? Bekijk hier alle voorstellingen van theatergroep ECHO
Door de verlening van de lockdown kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht.

Als actrice Anna Schoen deze voorstelling gaat spelen, is zij 41,5. Dezelfde leeftijd die haar moeder had toen ze te horen kreeg dat ze kanker had. Dat dat haar doodvonnis zou zijn, wist ze toen nog niet. Nu Anna zelf moeder is en het moment in zicht komt dat zij ouder zal zijn dan haar eigen moeder ooit geworden is, is het tijd voor een ode aan haar. Aan het moederschap. Een ode aan het leven. En daarmee een ultieme afrekening met de dood.

ECHO is een solo die vertrekt vanuit een intiem autobiografisch verhaal, om zich te ontvouwen tot een universele, verpletterende, ontroerende en zwart-komische reflectie op leven en dood. Een reflectie op menselijke wortels, allesoverheersende angsten, en op de kringloop van het leven.

De dag dat Anna haar moeder gaat overleven besluit ze in bed te blijven liggen. Ze wil die dag zo risicoloos mogelijk doorkomen. In bed mijmert ze over die ene lelijke, blauwe teennagel. Over zo'n bakfietstrut op de BSO van Kobie en Max. Aan de dood van haar moeder. Aan haar eigen dood.

De muziek van de Eef van Breen Group is het fundament van de voorstelling en representeert de wereld om Anna heen, de omstandigheden waar ze geen invloed op heeft. Schrijver Koen Frijns liet inspireren door de muziek en gesprekken tussen Anna en haar vader.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Regie
Ko van den Bosch
Compositie en Muziek
Eef van Breen en de Eef van Breen Group
Tekst
Koen Frijns
Concept en spel
Anna Schoen
Scenografie en licht
Sascha van Riel
Kostuum
Jessica Helbach
Publiciteitsbeeld
Studio Miek Uittenhout
Locatie
Grote Zaal
Studio Miek Uittenhout
Geluidsfragment uit de voorstelling
vx

Theatergroep ECHO is punk-poetisch, absurdistisch, activistisch en eigentijds. De speelstijl is rauw, gekenmerkt door uitputting en het opzoeken van grenzen. De voorstellingen zijn rationeel ongrijpbaar en op gevoelsniveau duidelijk herkenbaar. De altijd aanwezige humor is zwart, banaal, satirisch en soms subtiel. Aan de basis van alle voorstellingen staat de persoonlijke zoektocht: ‘Hoe ons te verhouden tot het ogenschijnlijk maakbare leven’.

Theatergroep Echo is een Arnhems toneelgezelschap opgericht door theatermakers Anna Schoen en Lotte Dunselman. In hun voorstellingen tonen zij een weerspiegeling van de maatschappij, maar dan wel één waarin alles nét even anders is. Hun werk is een kruising van beeldend- en bewegingstheater, performance en nieuw Nederlands teksttheater. Beide actrices worden geroemd om hun uitbundige, rauwe, zeer beeldende speelstijl, wat Dunselman in 2017 de Colombina (prijs voor meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol) opleverde. Met ingang van 2020 is Anna Schoen artistiek leider van ECHO en is Lotte Dunselman als speler verbonden. Echo was te zien in Theater Kikker met de voorstellingen Tussentijd (2012), Columbina (in samenwerking met De gemeenschap in 2013), Stel je bent een koe (2014), Botten (2015), Burgerlijke Schemering (2017), Hotel Informatie (2018) de Moraalridder (2018) en Club Catharsis (2019).

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ