Dronken Deliriumdagen (die in de volksmond ook wel Kerstmis worden genoemd) - Compagnie Red Yellow & Blue

  wo 02 t/m wo 23 december

  Dronken Deliriumdagen (die in de volksmond ook wel Kerstmis worden genoemd)

  Compagnie Red Yellow & Blue

  Let op: deze voorstelling vindt plaats in Het Huis Utrecht.

  Het is kerstmis 2020. Eva en haar vriendin Laura geven een etentje voor Eva’s zusjes Loes en Anouk. Gezellig. Alhoewel, de afgelopen jaren eindigde het bijna altijd in ruzie, of op z’n minst gedoe. Stom is dat, dat al je voornemens om dit jaar wat beter op je woorden te letten, oude frustraties thuis te laten en na het tweede glaasje glühwein vriendelijk te bedanken en een Spa’tje te nemen, als sneeuw voor de zon kunnen verdwijnen.  En je zodra je weer thuiskomt, je toch allemaal weer verandert in die puber van 13, inclusief giftige rolpatronen en onderhuids oud zeer. Maar na wat er dit jaar gebeurd is met Maarten moeten ze wel, vinden ze. Bovendien: het is kerst.

  Dronken Deliriumdagen een crossover tussen een even pijnlijk als hilarisch familiedrama en een smeuïge sitcom. Festen meets Gilmore Girls. Bliksemsnel, brandend actueel en met een plottwist die aankomst als een christmascracker.

  Theatermaker Daan van Bendegem en tekstschrijver Daan Windhorst (co-auteur van o.a. Harkum, Missie Aarde, Watskeburt?! de musical) zetten na Het Torentje en Stemmen een nieuwe stap in hun samenwerking die garant staat voor hyper-actueel, spitsvondig en in your face theater.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept & regie
  Daan Van Bendegem
  Tekst
  Daan Windhorst
  Spel: Luca Bryssinck, Sharlee Daantje, Annica Muller en Henke Tuinstra
  Locatie
  Het Huis Utrecht
  daan_van_bendegen
  Floyd Koster

  Daan van Bendegem studeerde af aan de acteursopleiding van de HKU en is als theatermaker al vaak te gast geweest in Theater Kikker. Zijn allereerste voorstelling ‘De allerbeste voorstelling ooit, hierna hoeft er nooit meer een voorstelling gemaakt te worden.’ stond in de Wintercollectie in 2013 en werd zo goed ontvangen dat hij meteen geselecteerd werd voor Kikker Kiest. Daarna waren o.a. ‘Dansfeest voor een ongelukkige jongen die niet kan dansen’ en ‘I used to love to look at the ocean’ te zien. Afgelopen seizoen lanceerde Daan zijn eigen gezelschap Compagnie Red Yellow & Blue. Zijn voorstellingen zou je het beste kunnen omschrijven als een grote hoop idioterie die uiteindelijk toch altijd uitmondt in ware vraagstukken over moraal en het tegenwoordige leven. Theater dat verre van braaf en klassiek is en waarin altijd opzoek wordt gegaan naar het randje. Niet vies van platvloerse middelen en grotesk spel, maar nooit zonder reden.

  Het Huis Utrecht x Theater Kikker

  In tijden van afstand verbinden Het Huis Utrecht en Theater Kikker zich juist. Waarom? Omdat we graag samenwerken en 1+1 méér is dan twee. De kleine zaal van Theater Kikker, waar vaak nieuwe theatermakers hun podium vinden, heeft jammer genoeg te weinig capaciteit voor ‘anderhalvemetertheater’.  Het Huis Utrecht biedt als huis voor makers ruimte aan talent en nu ook onderdak aan deze voorstellingen. Een mooie match en samenwerking die past bij onze gezamenlijke missie om een plek of juist een podium te zijn voor talent, experiment en onderzoek. Meerwaarde: 6 ‘Kikker’ voorstellingen dit najaar in Het Huis!

  • de_theatertroep_speelt
   >

   De Theatertroep speelt…De Bomen, Het Bos - De Theatertroep

   theater

   De Theatertroep speelt…De Bomen, Het Bos - De Theatertroep

   theater

  • >

   Istanbul, bericht van de andere kant - Michael Bloos/Stichting Nieuwe Helden

   theater

   Istanbul, bericht van de andere kant - Michael Bloos/Stichting Nieuwe Helden

   theater

  • what-you-see
   >

   What You See: Tender Men - What You See Festival 2020 / Koen De Preter

   theater

   What You See: Tender Men - What You See Festival 2020 / Koen De Preter

   theater

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ