Drie Zusters - Eline Arbo / Toneelschuur Producties

wo 04 t/m vr 06 november

Drie Zusters

Eline Arbo / Toneelschuur Producties

Door de aangescherpte coronamaatregelen is deze voorstelling geannuleerd.

Eline Arbo maakt na haar theaterhit Weg met Eddy Bellegueule opnieuw een eigen radicale theaterbewerking. Ditmaal van Drie Zusters, de klassieker van Anton Tsjechov. Arbo trekt in haar voorstelling een parallel tussen Tsjechovs drie zussen die op een beter leven hopen en de positie van vrouwen in onze huidige tijd.

Waarom staat Nederland op plaats 38 op de wereldlijst van economische ongelijkheid tussen man en vrouw? Waarom ontwikkelt de emancipatie zich hier niet sneller? Vinden we het wel prima zo? Denken we dat het niet kan? Waarom staan we stil en dromen we van betere tijden, net zoals de drie zusters in Tsjechovs stuk? Een politieke voorstelling die, zoals we eerder hebben gezien bij Eline Arbo, ook licht, humoristisch en muzikaal zal zijn.  Met een achtkoppige cast, waaronder Diewertje Dir, Sarah Janneh en Keja Klaasje Kwestro als de drie zussen.
terug <

afgelast >
data & tijden
voorstellingsinformatie
tekst
Anton Tsjechov
regie + bewerking
Eline Arbo
met
Diewertje Dir, Sarah Jennah, Keja Klaasje Kwestro, Matthijs IJgosse, Benjamin Moen, Sander Plukaard, Ntianu Stuger, Mees Hilhorst
decor Sarah Nixon
lichtontwerp  Varja Klosse
kostuums Rebekka Wörmann
muziek Thijs van Vuure
Locatie
Grote Zaal
elina_arbo
Annaleen Louwes en Esther Noyons
Eline Arbo in De Theaterbeprater
Avatar
vx

Eline Arbo (1986) is afkomstig uit Tromsø, een kleine stad boven de poolcirkel in het Noorden van Noorwegen. Na een studie Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Oslo, verhuisde Arbo naar Amsterdam voor haar studie aan de Regie Opleiding van de Theaterschool Amsterdam die zij in 2016 succesvol afrondde. In 2017 debuteerde zij zeer succesvol bij Toneelschuur Producties met Het lijden van de jonge Werther, waarvoor zij de BNG Bank Theaterprijs 2018 won. In het najaar 2018 tourde haar tweede productie De Revolutionairen.  In het voorjaar 2020 regisseerde zij een eigen bewerking van Weg met Eddy Bellegueule, de succesroman van Edouard Louis. Deze voorstelling werd bejubeld door pers en publiek en trok vrijwel overal uitverkochte zalen. Al deze voorstellingen waren vanaf het begin bij Theater Kikker te zien. Vanaf 2021 wordt Eline een van de vaste regisseurs bij het Nationale Theater. Eline werkt ook buiten de Toneelschuur bij NNT RAW en in Noorwegen.

 • beige
  >

  Beige - Kikker Stelt Voor: Sheralynn Adriaansz

  theater

  Beige - Kikker Stelt Voor: Sheralynn Adriaansz

  theater

 • de_theatertroep
  >

  De Theatertroep speelt…Vaudeville live show - De Theatertroep

  theater

  De Theatertroep speelt…Vaudeville live show - De Theatertroep

  theater

 • theatergroep-aluin
  >

  Terug uit Troje Tweeluik: Don’t fuck with Artemis - Theatergroep Aluin

  theater

  Terug uit Troje Tweeluik: Don’t fuck with Artemis - Theatergroep Aluin

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ