Drie Zusters - Eline Arbo / Toneelschuur Producties

  wo 04 t/m vr 06 november

  Drie Zusters

  Eline Arbo / Toneelschuur Producties

  Eline Arbo maakt na haar theaterhit Weg met Eddy Bellegueule opnieuw een eigen radicale theaterbewerking. Ditmaal van Drie Zusters, de klassieker van Anton Tsjechov. Arbo trekt in haar voorstelling een parallel tussen Tsjechovs drie zussen die op een beter leven hopen en de positie van vrouwen in onze huidige tijd.

  Waarom staat Nederland op plaats 38 op de wereldlijst van economische ongelijkheid tussen man en vrouw? Waarom ontwikkelt de emancipatie zich hier niet sneller? Vinden we het wel prima zo? Denken we dat het niet kan? Waarom staan we stil en dromen we van betere tijden, net zoals de drie zusters in Tsjechovs stuk? Een politieke voorstelling die, zoals we eerder hebben gezien bij Eline Arbo, ook licht, humoristisch en muzikaal zal zijn.  Met een achtkoppige cast, waaronder Diewertje Dir, Sarah Janneh en Keja Klaasje Kwestro als de drie zussen.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  tekst
  Anton Tsjechov
  regie + bewerking
  Eline Arbo
  met
  Diewertje Dir, Sarah Jennah, Keja Klaasje Kwestro, Matthijs IJgosse, Benjamin Moen, Sander Plukaard, Ntianu Stuger, Mees Hilhorst
  decor Sarah Nixon
  lichtontwerp  Varja Klosse
  kostuums Rebekka Wörmann
  muziek Thijs van Vuure
  Locatie
  Grote Zaal
  elina_arbo
  Annaleen Louwes en Esther Noyons

  Eline Arbo (1986) is afkomstig uit Tromsø, een kleine stad boven de poolcirkel in het Noorden van Noorwegen. Na een studie Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Oslo, verhuisde Arbo naar Amsterdam voor haar studie aan de Regie Opleiding van de Theaterschool Amsterdam die zij in 2016 succesvol afrondde. In 2017 debuteerde zij zeer succesvol bij Toneelschuur Producties met Het lijden van de jonge Werther, waarvoor zij de BNG Bank Theaterprijs 2018 won. In het najaar 2018 tourde haar tweede productie De Revolutionairen.  In het voorjaar 2020 regisseerde zij een eigen bewerking van Weg met Eddy Bellegueule, de succesroman van Edouard Louis. Deze voorstelling werd bejubeld door pers en publiek en trok vrijwel overal uitverkochte zalen. Al deze voorstellingen waren vanaf het begin bij Theater Kikker te zien. Vanaf 2021 wordt Eline een van de vaste regisseurs bij het Nationale Theater. Eline werkt ook buiten de Toneelschuur bij NNT RAW en in Noorwegen.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ