1001 - DIEHELEDING & DOX

di 15 december 2020

1001

DIEHELEDING & DOX

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van DIEHELEDING & DOX? Bekijk hier alle voorstellingen van DIEHELEDING & DOX
Door de aangescherpte coronamaatregelen kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht.

Hiphop-theatercollectief DIEHELEDING blaast met aanstekelijk plezier nieuw leven in de magische vertellingen van Duizend-en-een-nacht. Anderhalf uur aan verhalen wordt in korte, theatrale hiphoptracks vertaald. Het collectief mixt elementen uit Arabische hiphop, sensuele beats, storytelling en spoken word tot een broeierige oosterse nacht. Denk dikke beats en zachte matrassen: een hiphop-feest als ode aan een van de mooiste verhalen uit de geschiedenis.

Duizend-en-een-nacht is een oeroud Arabisch verhaal. Nadat koning Sjahriaar bedrogen is door zijn vrouw, huwt hij iedere nacht een nieuwe vrouw en veroordeelt haar 's ochtends ter dood. Tot hij de mooie Scheherazade treft. De verhalen die zij vertelt, zijn zo spannend dat de koning iedere nacht een nieuwe vertelling wil horen. Zij houdt het 1001 nachten (dat is bijna drie jaar!) vol, tot de koning verliefd op haar wordt en voor altijd met haar trouwt. DIEHELEDING vult de verhalen van Scheherazade aan met eigen verhalen en stelt zichzelf de vraag: welk verhaal moet je vertellen om niet te sterven?
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Regie
Jip Vuik
Spel
Steven Ivo, Annebel Overbeeke, Dalorim Wartes, Nick Livramento Silva en Merel Pauw
Locatie
Grote Zaal
DOX
Miriam Guttmann

Hiphop-theatercollectief DIEHELEDING bestaat uit Steven Ivo, Annebel Overbeeke, Nick Livramento Silva, Dalorim Wartes, Merel Pauw en Jip Vuik (regie). Vanuit hun liefde voor hiphop maken zij voorstellingen die klinken als een muziekalbum. Ze schrijven raps, personages, scènes en muziek. Iedere show is een dansfeest met dikke beats en intelligente taalspelletjes. Afgelopen jaar waren zij onderdeel van Standplaats Utrecht waar ze de voorstellingen 1001 en Awkward ontwikkelden en onderzoek deden naar hun theatrale stijl. In augustus 2019 maakte ze al een korte versie van 1001 voor Theaterfestival Boulevard. Nu maken ze er een avondvullende voorstelling van.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ