Vertel! Wie ben je als niemand kijkt + The Shah of Holland - Soula Notos + Shah Tabibi

do 01 januari

Vertel! Wie ben je als niemand kijkt + The Shah of Holland

Soula Notos + Shah Tabibi

Wat is jouw levensverhaal? Tijdens het nieuwe storytellingfestival Vertel! geven zes performers van verschillende culturele achtergronden antwoord op deze vraag. Ze gaan terug naar de kern van het theater: een verhaal vertellen. Tegelijkertijd staan ze met beide benen in het hier en nu en kaarten ze de conflicten, ontmoetingen en culturele  verschillen waar we vandaag mee te maken hebben aan. Kom ook naar Vertel! en laat je verbazen, ontroeren en raken door deze persoonlijke verhalen.

Tijdens Vertel! bezoek je op één avond twee voorstellingen. De eerste voorstelling kies je zelf, de tweede voorstelling staat vast. Op zaterdag 11 mei bezoek je Wie ben je als niemand kijkt? óf My home at the Intersection (Engelstalig) en ga je daarna naar The Shah of Holland.

Soula Notos | Wie ben je als niemand kijkt?
In haar eerste avondvullende theatrale solovoorstelling vertelt de Nederlands-Griekse Soula Notos op humoristische en energieke wijze poëtische verhalen over hoe het is om op te groeien met verschillende labels. Hoe ga je daarmee om zonder gek te worden? Wie ben je als niemand kijkt? is een universeel verhaal over het vinden van je plek onder de zon. Wie bepaalt tot welke groep je behoort? Wat weet je eigenlijk écht van een ander? In welke verhalen leef je thuis, op school, op het werk? En wie ben je als niemand kijkt?

Shah Tabibi | The Shah of Holland
The Shah of Holland is een aangrijpende vertelling over de reis van een Nederlandse Afghaan die twee werelden op één aarde knutselt. Shah Tabibi neemt het publiek op een innemende wijze mee in zijn persoonlijke ervaringen en schijnt zijn licht op de Afghaanse wereld in Nederland. Soms met verbazing, altijd met humor en vooral met compassie. Shah’s verhalen tonen kwetsbaarheid, liefde, schaamte, verdriet en trots, emoties die begeleid worden door prachtige gitaarmuziek van Rik Strengers en Niek Hoevenaars.

Of kies voor de doublebill My home at the Intersection en The Shah of Holland.

De voorstellingen van Vertel! worden feestelijk omlijst door muziek en hapjes uit alle windstreken. Daarnaast is er randprogramma dat is samengesteld in samenwerking met De Voorkamer, een ontmoetingsplek in Lombok voor en door nieuwkomers en de lokale gemeenschap. Op beide festivaldagen is een fotoexpositie te zien in de foyer en op vrijdag is er een muziekoptreden van twee professionele muzikanten. De expositie is het resultaat van het documentairefotografieproject 'How to tell a Story', waarin de verhalende kracht van fotografie wordt onderzocht. Op zaterdagavond wordt de muziek verzorgt door Rik Strengers en Niek Hoevenaars (uit de voorstelling The Shah of Holland die op dezelfde avond te zien is).
terug <

voorstellingsinformatie
Locatie
Grote Zaal
Annemiek van der Kuil

Soula Notos is een Nederlandse van Griekse afkomst en werkt als theatermaker, verhalenverteller, actrice, presentatrice en stand-up comedian. Met veel energie en zelfspot vertelt ze persoonlijke verhalen en grappen over actuele kwesties en absurde fenomenen. Een sterke mimiek, onverwachte wendingen en veel interactie kenmerken haar stijl. Ook op tv stond ze haar haar mannetje als presentator van het programma Gonzo (NTR) en als comedian in de talkshow De Halve Maan (NTR).

De Afghaanse Shah Tabibi vluchtte op vierjarige leeftijd naar Nederland. Met zijn voorstelling wil hij niet alleen een persoonlijk en authentiek verhaal delen, maar ook een inkijkje geven in het leven van een vluchteling.

Wie ben je als niemand kijkt? / The Shah of Holland

terug naar boven Λ