Vertel! Levensechte verhalen op toneel - Soufiane Moussouli + Robin Block

  vr 10 mei

  Vertel! Levensechte verhalen op toneel

  Soufiane Moussouli + Robin Block

  Wat is jouw levensverhaal? Tijdens het nieuwe storytellingfestival Vertel! geven zes performers van verschillende culturele achtergronden antwoord op deze vraag. Ze gaan terug naar de kern van het theater: een verhaal vertellen. Tegelijkertijd staan ze met beide benen in het hier en nu en kaarten ze de conflicten, ontmoetingen en culturele  verschillen waar we vandaag mee te maken hebben aan. Kom ook naar Vertel! en laat je verbazen, ontroeren en raken door deze persoonlijke verhalen.

  Tijdens Vertel! bezoek je op één avond twee voorstellingen. De eerste voorstelling kies je zelf, de tweede voorstelling staat vast. Voor vrijdag 10 mei maak je een keuze tussen Volgens mij ben ik een jood óf Papaver en Granaatappels, en bezoek je erna je tweede voorstelling Samudra.

  Soufiane Moussouli | Volgens mij ben ik een Jood
  Antisemitisme in Nederland groeit. De ogen zijn gericht op de jonge moslimbevolking. Joden en moslims kunnen immers nauwelijks met elkaar door één deur. Is dat altijd zo geweest? In een fictief verhaal neemt Soufiane Moussouli je mee op reis naar zijn jeugdvriend Ismaël, een Marokkaanse Jood die is geboren in Limburg. De voorstelling is een onderzoek naar de relaties tussen mensen van verschillende religies, gebaseerd op persoonlijke ervaringen en de waargebeurde geschiedenis van joden in Marokko, Nederland, Israël en Palestina.

  Robin Block | Samudra
  Na de Tweede Wereldoorlog en de Indonesische onafhankelijkheid vluchtten de grootouders van Robin naar Nederland, waar ze officieel staatsburger waren, maar niet echt warm werden onthaald. Bijna 70 jaar later steekt Robin zelf de oceaan over en gaat op zoek naar zijn wortels en verloren familie. Met een oude foto en een adres op zak begint hij aan een reis naar Indonesië. Een land dat voorheen alleen in zijn verbeelding bestond: in de kleding, geuren en verhalen van zijn grootouders.

  Of kies voor de doublebill Papaver en Granaatappels en Samudra.

  De voorstellingen van Vertel! worden feestelijk omlijst door muziek en hapjes uit alle windstreken. Daarnaast is er randprogramma dat is samengesteld in samenwerking met De Voorkamer, een ontmoetingsplek in Lombok voor en door nieuwkomers en de lokale gemeenschap. Op beide festivaldagen is een fotoexpositie te zien in de foyer en op vrijdag is er een muziekoptreden van twee professionele muzikanten. De expositie is het resultaat van het documentairefotografieproject 'How to tell a Story', waarin de verhalende kracht van fotografie wordt onderzocht. Op zaterdagavond wordt de muziek verzorgt door Rik Strengers en Niek Hoevenaars (uit de voorstelling The Shah of Holland die op dezelfde avond te zien is).
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Locatie
  Kleine Zaal

  Als jonge theatermaker heeft Soufiane Moussouli lessen gevolgd bij het Amsterdamse gezelschap DEGASTEN. Hier vulde hij zijn rugzak met kennis, waarna hij zijn eigen weg insloeg. Na Marokkanen Huilen Niet en Gelukszoeker, die in 2018 op de Parade stond, wil Soufiane een nieuwe kant op. Voor zijn derde solo, Volgens mij ben ik een Jood, besloot hij daarom de aandacht te besteden aan het theatrale in plaats van nadruk te leggen op het vertellen.

  Robin Block is een schrijver, muzikant en performer uit Amsterdam. Als songwriter bracht hij verschillende albums uit en speelde hij o.a. bij DWDD. Hij is tevens oprichter van de muziektheatergroep Project Wildeman. Samudra (dat ‘oceaan’ betekent in het Indonesisch) is zijn debuut als verhalenverteller. Aan de hand van persoonlijke verhalen raakt hij de geschiedenis tussen Nederland en Indonesië, en probeert hij een brug te slaan tussen beide culturen. In deze solovoorstelling mixt hij storytelling met muziek, spoken word en de Indonesische krijgskunst pencak silat.

  Volgens mij ben ik een Jood / Samudra Foto: Raymon van Mil
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ