Vertel! Papaver en Granaatappels + Samudra - Sahand Sahebdivani + Robin Block

do 01 januari

Vertel! Papaver en Granaatappels + Samudra

Sahand Sahebdivani + Robin Block

Wat is jouw levensverhaal? Tijdens het nieuwe storytellingfestival Vertel! geven zes performers van verschillende culturele achtergronden antwoord op deze vraag. Ze gaan terug naar de kern van het theater: een verhaal vertellen. Tegelijkertijd staan ze met beide benen in het hier en nu en kaarten ze de conflicten, ontmoetingen en culturele  verschillen waar we vandaag mee te maken hebben aan. Kom ook naar Vertel! en laat je verbazen, ontroeren en raken door deze persoonlijke verhalen.

Tijdens Vertel! bezoek je op één avond twee voorstellingen. De eerste voorstelling kies je zelf, de tweede voorstelling staat vast. Voor vrijdag 10 mei maak je een keuze tussen Papaver en Granaatappels óf Volgens mij ben ik een Jood , en bezoek je erna je tweede voorstelling Samudra.

Sahand Sahebdivani | Papaver en Granaatappels
Sahand verliet op zijn derde zijn geboorteland Iran. Hij liet er een oorlog achter en bracht liedjes van zijn moeder en verhalen van zijn vader mee. Verhalen van mythische helden en vurige duivels, maar ook verhalen van vóór de revolutie. Verhalen van liefde en verdriet. In Papaver en Granaatappels vervlecht Sahand mythische vertellingen, die van generatie op generatie zijn overgedragen, met verhalen van zijn ouders en verhalen over zijn eigen kindertijd in Nederland. Muzikaal begeleid door Anastasios Sarakatsanos.

Robin Block | Samudra
Na de Tweede Wereldoorlog en de Indonesische onafhankelijkheid vluchtten de grootouders van Robin naar Nederland, waar ze officieel staatsburger waren, maar niet echt warm werden onthaald. Bijna 70 jaar later steekt Robin zelf de oceaan over en gaat op zoek naar zijn wortels en verloren familie. Met een oude foto en een adres op zak begint hij aan een reis naar Indonesië. Een land dat voorheen alleen in zijn verbeelding bestond: in de kleding, geuren en verhalen van zijn grootouders.

Of kies voor de doublebill Volgens mij ben ik een jood en Samudra.

De voorstellingen van Vertel! worden feestelijk omlijst door muziek en hapjes uit alle windstreken. Daarnaast is er randprogramma dat is samengesteld in samenwerking met De Voorkamer, een ontmoetingsplek in Lombok voor en door nieuwkomers en de lokale gemeenschap. Op beide festivaldagen is een fotoexpositie te zien in de foyer en op vrijdag is er een muziekoptreden van twee professionele muzikanten. De expositie is het resultaat van het documentairefotografieproject 'How to tell a Story', waarin de verhalende kracht van fotografie wordt onderzocht. Op zaterdagavond wordt de muziek verzorgt door Rik Strengers en Niek Hoevenaars (uit de voorstelling The Shah of Holland die op dezelfde avond te zien is).

 
terug <

voorstellingsinformatie
Locatie
Grote Zaal

Sahand Sahebdivani is een van de grondleggers van de Amsterdamse vertelscene. Zo is hij oprichter van verhalenhuis Mezrab en mede-oprichter van de Mezrab Storytelling School. Voor zijn vertelactiviteiten kreeg hij in 2014 de titel Verteller van het Jaar. In 2017 won hij met het verteltheaterstuk My Father Held a gun (met Raphael Rodan) de Fringe Gold Award en was hiermee vorig seizoen te zien in Theater Kikker. Momenteel reist hij met zijn verteloptredens zowel binnen als buiten Europa.

Robin Block is een schrijver, muzikant en performer uit Amsterdam. Als songwriter bracht hij verschillende albums uit en speelde hij o.a. bij DWDD. Hij is tevens oprichter van de muziektheatergroep Project Wildeman. Samudra (dat ‘oceaan’ betekent in het Indonesisch) is zijn debuut als verhalenverteller. Aan de hand van persoonlijke verhalen raakt hij de geschiedenis tussen Nederland en Indonesië, en probeert hij een brug te slaan tussen beide culturen. In deze solovoorstelling mixt hij storytelling met muziek, spoken word en de Indonesische krijgskunst pencak silat.

Samudra Foto: Raymon van Mil

terug naar boven Λ