Double bill: Safe Sex: The Movie & Bodyscan 223 - Teddy's Last Ride & Robin Nimanong

  za 09 t/m zo 10 oktober

  Het Huis Utrecht

  Double bill: Safe Sex: The Movie & Bodyscan 223

  Teddy's Last Ride & Robin Nimanong

  Onze voorstellingen zijn alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Lees hier meer.

  In deze double bill over identiteit zie je een multidimensionale reis naar zelfontdekking en een Misfit Cyberpunk Act waarin tegenstrijdige ideeën over technologie, toegankelijkheid en de queer-identiteit onder de loep worden genomen.

  Teddy’s Last Ride | SAFE SEX - THE MOVIE
  Twee dudes zitten in een waardeloze auto. Een DJ en een millennial – pratend over de onvermijdelijke realiteit van het leven: vallen is makkelijker dan opstaan. Of het nu door de zwaartekracht of een klinische depressie komt, het gesprek wordt onderbroken door een botsing – de impact ervan neemt je mee op een absurde trip door de duisternis van het onderbewustzijn.

  Safe Sex - The Movie is een multidimensionale reis naar zelfontdekking. De filminstallatie geeft je het gevoel dat je middenin een muziekclip terechtgekomen bent. Is het theater? Of entertainment? de hoofdrolspelers van Safe Sex begeleiden je door een 'Stranger Things'-achtige wereld. Het is een feest, een persoonlijke rave met dope beats, film, theater, dans, queer esthetiek en een transformatie. Het is echt. Wat is echt? Maakt het uit? Binnenkort is het allemaal voorbij…

  Robin Nimanong  | Bodyscan 223: Een Misfit Cyberpunk Act (verkorte versie)
  Deze Misfit Cyberpunk Act neemt onze tegenstrijdige ideeën over technologie, toegankelijkheid en de queer-identiteit onder de loep. Het publiek scant hun eigen ervaring door de performers die zich buiten hokjes bewegen. Samen gaan ze een futuristische cyberpunk-ervaring tegemoet. Kunstmatige intelligentie en big data vergroten de ongelijkheid en bedreigen de democratie. Wat als algoritmen je levenspad zullen beheersen? En zullen credits onze emoties besturen? De dansers presenteren hun queer lichamen als getuigenis tegen deze discriminerende structuren in de samenleving.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Safe Seks-The Movie
  Concept en script
  Andy Smart
  Concept en choreografie
  Manuel Kiros Paolini
  Regie film
  Lex Vesseur
  Filmmontage
  Peter Van Til en Lex Vesseur
  Lichttechniek
  Frans Tigchelaar
  Camera/DoP
  Jelmer Buitenga
  Gecreëerd met en uitgevoerd door
  Mohamed Boujarra, Viviana Fabiano, Manuel Kiros Paolini, Posij en Andy Smart
  Muziek
  Posij
  Soundscapes en instrumentals
  Jonathan Bonny
  Songteksten
  Andy Smart
  Kostuums, make-up en styling
  Jos Kwakkel
  Geluidsontwerp
  Edoardo Elliot, Rinse De Jong en Sander Van Erkelens
  Producent
  Agnese Fiocchi
  Zakelijke leiding
  Luisa Redenbacher
  Marketing
  Gerrit De Boer
  Technische productie en lichtontwerp
  Sanne Hensen
  Concept en ontwerp video installatie
  Brothertill
  Productie
  Suzanne Verhagen
  Make-up en styling assistent
  Sane Van Der Horst
  Productieassistent
  Famke Henkes
  Ontwerp credits
  Andrei Slach
  Met dank aan
  Niels Kooistra, Het Houten Huis, Oost, Paradigm, Flapper Management, Jola Meijer, Natalie Straatman, Arie Wink, Bob Verheijden en Blksm
  Mede mogelijk gemaakt door
  Grand Theatre Groningen, Kunstraad Groningen, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds Podiumkunsten, Station Noord en Gemeente Groningen
   
  Bodyscan 223
  Media Artist, VJ/DJ
  Irene Cassarini /AKA/ GUENTER RÅLER
  Dance Artists
  Joley Rammon Groeizaam & Jeroen Janssen
  Dramaturgy
  Lara van lookeren
  Production
  Athina Liakopoulou
  Scenography
  RFX_propmaking & Creative Coding Utrecht
  Poster by
  Jeisson Drenth
  Special thanks to ICK Amsterdam, het Huis Utrecht, Vrijburcht theatre and Janivo
  Supported by
  Amsterdam Fonds voor de Kunsten & Cultuurfonds
  Locatie
  Het Huis Utrecht
  links: Anna van Kooij

  Teddy’s Last Ride (TLR) is een dans- en performance gezelschap gevestigd in Groningen. Met hun multidisciplinaire aanpak vertellen ze verhalen door middel van dans, beeldende kunst en pop. Teddy’s Last Ride is in 2017 opgericht en komt voort uit de wens om nieuwe manieren van theater te maken dat aantrekkelijk, provocerend, maar tegelijkertijd betrokken en uitnodigend is.

  Met hun werk willen ze bijdragen aan de sociale dynamiek, die de hedendaagse samenleving drijft, en de manier waarop mensen met elkaar omgaan. Door het doorbreken van archetypen en symbolen maken ze kleurrijke, hypnotische pop-ervaringen die het publiek meezuigen in een parallelle dimensie (stel je een psychedelische trip voor, vermengd met je favoriete Billie Eilish-nummer). Ze zien het als hun verantwoordelijkheid om gezamenlijk de toekomst van theater (en van de hele mensheid) te ontwerpen of, zoals Agnese zegt: “To make theatre cool again.”

  Robin Nimanong
  Geïnspireerd door zijn eigen identiteit: queer en bi-cultureel, wil Robin Nimanong als jonge danskunstenaar ongehoorde stemmen luid laten klinken. In een strijd tegen paradigma’s en stereotypen, en in een poging om meer begrip voor elkaar te ontwikkelen. Robin danste bij Batshevas Ensemble, Ivgi & Greben, SHIFFT en Nicole Beutler. Robin maakte ‘Bodyscan 223’ als artist-in-residence bij ICK Dans Amsterdam. Na afsluiting van Amsterdam Fringe Festival 2020 won Robin Nimanong de ‘Next Best Fringe Award’ een residentietraject bij ICK Dans Amsterdam met de LGBTQIA+ dansfilm: APHRODISIAC. Hij wil zich verder ontwikkelen als jonge danser en zijn inzicht in de cultureel-educatieve laag van zijn werk als maker vergroten, met als doel de representatie van de queer community in performance te versterken.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ