MOVING FUTURES 12 MAART: MUZIEK EN DANS: BLESS YOU TWENTY SOMETHING - Moving Futures

MOVING FUTURES 12 MAART: MUZIEK EN DANS: BLESS YOU TWENTY SOMETHING

Moving Futures

Beleef van 11 t/m 13 maart MOVING FUTURES in Theater kikker.

Het meest spraakmakende werk van vijf landelijke productiehuizen is bijeengebracht in één reizend dansfestival. Van muzikaal duet naar maniakale performance: zie hoe een generatie nieuwe makers de grenzen van dans moeiteloos oprekt. Theater Kikker wordt tijdens MOVING FUTURES ondergedompeld in het veelzijdige universum van de hedendaagse dans. Er is dagelijks een interactief en veelzijdig programma vol dansvoorstellingen, muziek, film, audiovisuele kunst en verdiepende gesprekken.

Op 12 maart o.a.
Het hilarische duet Panflutes & Paperwork van choreografe Ingrid Berger Myhre en muzikant Lasse Passage Nøsted, waarin zich een ironisch rollenspel tussen danser en muzikant ontspint. En de Deense Sigrid Stigsdatter, die in haar sensuele en muzikale solo Hope & Heavy Metal elk cliché woest van zich af schudt.
terug <

voorstellingsinformatie
concept, choreografie & dans Hope & Heavy Metal
Sigrid Stigsdatter Mathiassen
muziek Hope & Heavy Metal
Juliet Aaltonen
concept, performance Panflutes and Paperworks
Ingrid Berger Myhre, Lasse Passage Nøsted
Locatie
Grote Zaal
Klik hier voor meer programma
Avatar
vx
Sara Anke

Sigrid Stigsdatter Mathiassen & Juliet Aaltonen

Sigrid Stigsdatter Mathiassen (1990, DM) is choreograaf, performer en vocalist. Ze voltooide haar studie aan de SNDO (School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling – AHK) en won daarmee de Moving Forward Trajectory 2017/18, met Hope & Heavy Metal als resultaat.

Juliet Aaltonen (1992, UK) is een audio-visuele kunstenaar uit Londen, gevestigd in Amsterdam. Ze studeerde aan de Central Saint Martins, en de Rietveld Academie. Ze werkte samen met internationale dansers, kunstenaars en filmmakers en haar audio en visuele werk werd internationaal tentoongesteld.

 

Ingrid Berger Myhre & Lasse Passage Nøsted

Choreografe Ingrid Berger Myhre heeft een uitgelezen kijk op het combineren van tekst, dans, beeld en geluid. Op intelligente en subtiele wijze maakt ze haar werk toegankelijk voor een breed publiek. Lasse Passage Nøsted is als componist geïnteresseerd in compositie en het performatieve aspect van live muziek. Beide hebben een luchtige benadering van compositie en een voorkeur voor subtiele humor.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ