documentaire: I Am Slotervaart met contextprogramma - Dood Paard ism Nina Pieters

  za 06 november t/m za 18 december

  documentaire: I Am Slotervaart met contextprogramma

  Dood Paard ism Nina Pieters

  Deze voorstelling is geweest
  Benieuwd naar andere voorstellingen van Dood Paard ism Nina Pieters? Bekijk hier alle voorstellingen van Dood Paard ism Nina Pieters

  Een bijzondere ode aan het Slotervaartziekenhuis.

  In oktober 2018 werd het Slotervaartziekenhuis failliet verklaard. De aanwezige patiënten moesten binnen 48 uur het ziekenhuis verlaten. 1200 mensen werden ontslagen. Rond de 90.000 patiënten moesten op stel en sprong op zoek naar een ander ziekenhuis.

  Filmmaakster Nina Pieters was één van deze patiënten. In samenwerking met haar arts en andere medewerkers en patiënten van het ziekenhuis probeert ze vlak nadat dit nieuws bekend wordt het ‘Slotervaartgevoel’ vast te leggen. Een bijzonder portret van een bijzonder ziekenhuis.

  Na de vertoning van de documentaire vindt een nagesprek plaats met leden van Dood Paard en regisseur Nina Pieters.

  EXTRA: Op dinsdag 10 december vindt de voorstelling The Tragedy of Slaughtervaart van Dood Paard plaats. Een Shakespeareaanse gezondheidstragedie over de verwikkelingen rond de turbulente geschiedenis van het Slotervaartziekenhuis. Een voorstelling waarin fantasie werkelijkheid werd… Bestel hier je combiticket voor de film en de voorstelling.
  I_am_Slotervaart
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ