Do you believe me yet? - Astrid Boons/ Korzo

  do 31 maart

  Do you believe me yet?

  Astrid Boons/ Korzo

  De mens heeft het vermogen om zich telkens aan te passen aan een constant veranderende omgeving. Maar blijven we wel onszelf wanneer we dit doen? En voor wie doen we dit?

  Choreograaf Astrid Boons onderzoekt hoe wij als mens onze identiteit opbouwen en hoe die beïnvloed wordt door ons ‘aanpassingsvermogen’ aan de sociale situatie waarin we ons bevinden. In een spel met de werkelijkheid gebruikt ze gefragmenteerde beelden en lichaamssensaties als een metafoor voor de vele identiteiten die we kunnen aannemen of die in onszelf aanwezig zijn.

  In Do you believe me yet? probeert Astrid het lichaam terug te brengen naar zijn essentie; op zoek naar dat wat ons menselijk maakt. De complexiteiten, tegenstrijdigheden, kwetsbaarheden en schoonheden die hiermee gepaard gaan worden blootgelegd. Een dansvoorstelling die onder de huid kruipt en ons empathisch vermogen aanspreekt.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  https://korzo.nl/
  Choreografie en concept
  Astrid Boons
  Dansers
  Astrid Boons, Spencer Dickhaus, Spenser Theberge
  Muziek
  Miguelángel Clerc Parada
  Dramaturgie
  Eva Martinez
  Licht design
  Bernie Van Velzen
  Locatie
  Grote Zaal
  do_you_believe_me_yer_astrid_boons
  Sjoerd Derine

  De Vlaamse choreografe Astrid Boons gaat in haar dansvoorstellingen radicaal te werk. Ze heeft een grote fascinatie voor de diepere lagen van lichaam en geest. Hierbij zoekt ze vaak de grenzen op, met het doel, om het publiek (weer) bewust te laten worden van hun eigen fysieke lichaam. Haar werk ontspint zich langzaam voor je ogen en andere zintuigen. Ze werkt daarbij uiterst nauwkeurig samen met de muziek, het licht en het toneelbeeld. Haar werk verlangt zowel van de performer als van het publiek een diepe concentratie. De Vlaamse Astrid Boons is sinds 2016 verbonden aan Korzo’s makershuis.

  De keuze van Nederlands Dans Theater & Korzo
  Sinds 2013 bundelen Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) de krachten om aanstormende dansmakers optimaal te begeleiden en een geschikt podium te bieden. Ieder jaar kiezen zij een choreograaf die zij ondersteunen om een nieuwe productie te maken en daarmee op tournee te gaan.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ