Do not look back with regret - Davy Pieters / Theater Rotterdam

do 24 juni 2021

Do not look back with regret

Davy Pieters / Theater Rotterdam

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Davy Pieters / Theater Rotterdam? Bekijk hier alle voorstellingen van Davy Pieters / Theater Rotterdam
We laten niet meer dan 50 bezoekers in onze zaal toe. Je hoeft je daarom voor een bezoek aan ons theater niet te laten testen.

Afgelopen jaar werden we meer dan ooit geconfronteerd met onze sterfelijkheid. De kwetsbaarheid van een lichaam, maar ook van het leven zelf op aarde, werd overal zichtbaar. In DO NOT LOOK BACK WITH REGRET nodigt regisseur Davy Pieters je uit daarbij stil te staan. In deze beeldende en filmische voorstelling zien we twee vrouwen in een proces van afscheid, rouw en de zoektocht naar troost. Wat als je wordt geconfronteerd met verlies? Wat is de toevlucht als het einde in zicht is? Met de muziek van Jimi Zoet (URLAND).

 
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
concept, regie & scenografie
Davy Pieters
Spel
Klára Alexová, Marlies Heuer
Muziek
Jimi Zoet
Lichtontwerp
Varja Klosse
Advies
Anoek Nuyens
Kostuums
Karin van der Leeuw, Erik Bosman
Techniek
Peter Leeuwenburgh, Andi Krijgsman, John Thijssen
Productie
Andrea van Bussel, Anne van Buren
Sponsoring
decor Stout Perspex
Marketing
Dieke van der Spek, Robin Laurens
Locatie
Grote Zaal
do_not_look_back_with_regret_voorstelling
Sanne Peper

Het gaat erom dat we onder ogen zien waar we liever niet naar kijken. Onze relatie met sterfelijkheid is niet meer hetzelfde als anderhalf jaar geleden. Hoe verhouden we ons tot verlies? Hoe creëren we ruimte om stil te staan en te incasseren?

Davy Pieters

Davy Pieters (1988) onderzoekt in haar werk hoe de mens wordt beïnvloed door technologische ontwikkelingen en beeldcultuur. Dit vertaalt zij naar beeldende, filmische voorstellingen met fysieke performances. Na haar afstuderen maakte ze bij Frascati het bejubelde Truth About Kate (2014) en How Did I Die (2014), beide te zien in Theater Kikker tijdens de Collectie. In 2016 maakte ze bij Theater Utrecht de locatievoorstelling Re-enactment of the Now voor Spring. Sinds 2017 is Pieters een van de makers binnen Theater Rotterdam. Daar produceerde ze The Unpleasant Surprise (2017) en How to build a universe (2018).

Sanne Peper
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ