Djinns - Ko v.d. Bosch / Likeminds

  di 01 t/m wo 02 december

  Djinns

  Ko v.d. Bosch / Likeminds

  Een Arabische en een Europese vrouw bevinden zich in een hotelkamer die de verwoesting van een oorlog ademt. Dit is dĂ© plek voor een ‘adventure holiday’. In deze kamer botsen twee werelden voortdurend op elkaar in angst en onbegrip, in haat, ontkenning en absurde waanzin. De twee vrouwen beginnen als actrices te zoeken naar menselijkheid in de absurde fragmenten, maar lijken steeds meer op jihadista’s. Het is een kamer vol mogelijkheden om vervreemding, kapitalisme, hedonisme, sadisme, salafisme, hypocrisie en terrorisme in Ă©Ă©n ruimte te ervaren. De vrouwen vertegenwoordigen zowel de ramptoerist als de terrorist, de radicaal en de vluchteling, de christen en de hater. Alle ogenschijnlijk absurde keuzes voeren de vrouwen uiteindelijk terug naar het verlangen er te mogen zijn, naar geborgenheid en erkenning, naar liefde. Grotesk, wanhopig, en ontroerend.

  Djinn’s is een zwarte komedie die toont hoe het verlangen naar een heilstaat de mens stap voor stap een absurde wereld invoert. De eindvraag is: zouden wij het beter hebben gedaan? In drie aktes, Geloof, Hoop en Liefde, licht Ko van den Bosch de schedel van onze maatschappij. Djinn’s is een scherpe analyse van de dubbele moraal van onze wereld, van de complexiteit en van onze angsten, van onze behoefte de ander te veroordelen, en de hoop gezien te worden.

   

   
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Tekst en regie
  Ko van den Bosch
  Met
  Sarah Jonker en Sinem Kavus
  Vormgeving
  Carmen Schabracq
  Locatie
  Grote Zaal
  djinns
  Jean van Lingen

  Waarom vertelt niemand mij waarom ik zo behandeld word? Wat heb ik gedaan om je te schofferen? Geboren worden. Het is waar, de grootste misdaad is om hier geboren te worden. Iedereen is dan op zijn pik getrapt.

  citaat uit de voorstelling

  Likeminds is producent en netwerk van meerstemmige theatermakers die de stad gebruiken als inspiratiebron én podium. Likeminds probeert in voorstellingen en publieksopbouw een afspiegeling te zijn van de samenleving: divers, dynamisch en eigenzinnig. Likeminds biedt via DE WERKPLAATS jonge professionele theatermakers een platform om een eigen artistieke signatuur te ontwikkelen. De NON PROFIT KAPITALIST is de vrije producent van Likeminds. Uitgangspunt is: artistieke diversiteit en maatschappelijke relevatie altijd voor een breed divers publiek.

  Ko van den Bosch (Utrecht, 1958) is schrijver, acteur en regisseur. Hij studeerde kunstgeschiedenis en archeologie aan de Universiteit van Amsterdam en beeldende kunst aan de Rietveld Academie. In 1984 richtte hij Alex d’Electrique op en werd de stuwende kracht achter deze theatergroep. Typerend voor de stijl Van den Bosch is het rauwe realisme en het humoristische absurdisme in taal, beeld en dramaturgie. Regelmatig zie je werk van Van den Bosch in Theater Kikker, zo werkte hij mee aan o.m. De Moraalridder van Tg Echo, Pulchalchiajev van Huba de Graaf, The Bright Side of Life van Theater Utrecht en New Dutch Connections, Frou Frou van Bambie en Revolutie van de Mislukking van Stephanie Louwrier.

  Jean van Lingen
  • voorstelling_herrie
   >

   Herrie - Kikker Stelt Voor: Maja Westerveld i.s.m. Abattoir Fermé & NONA

   theater

   Herrie - Kikker Stelt Voor: Maja Westerveld i.s.m. Abattoir Fermé & NONA

   theater

  • bakchanten
   >

   De Bakchanten - Theatergroep Aluin

   theater

   De Bakchanten - Theatergroep Aluin

   theater

  • beige
   >

   Beige - Kikker Stelt Voor: Sheralynn Adriaansz

   theater

   Beige - Kikker Stelt Voor: Sheralynn Adriaansz

   theater

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ