Djinns - Ko v.d. Bosch / Likeminds

di 01 december 2020

Djinns

Ko v.d. Bosch / Likeminds

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Ko v.d. Bosch / Likeminds? Bekijk hier alle voorstellingen van Ko v.d. Bosch / Likeminds
Een Arabische en een Europese vrouw bevinden zich in een hotelkamer die de verwoesting van een oorlog ademt. Dit is dé plek voor een ‘adventure holiday’. In deze kamer botsen twee werelden voortdurend op elkaar in angst en onbegrip, in haat, ontkenning en absurde waanzin. De twee vrouwen beginnen als actrices te zoeken naar menselijkheid in de absurde fragmenten, maar lijken steeds meer op jihadista’s. Het is een kamer vol mogelijkheden om vervreemding, kapitalisme, hedonisme, sadisme, salafisme, hypocrisie en terrorisme in één ruimte te ervaren. De vrouwen vertegenwoordigen zowel de ramptoerist als de terrorist, de radicaal en de vluchteling, de christen en de hater. Alle ogenschijnlijk absurde keuzes voeren de vrouwen uiteindelijk terug naar het verlangen er te mogen zijn, naar geborgenheid en erkenning, naar liefde. Grotesk, wanhopig, en ontroerend.

Djinn’s is een zwarte komedie die toont hoe het verlangen naar een heilstaat de mens stap voor stap een absurde wereld invoert. De eindvraag is: zouden wij het beter hebben gedaan? In drie aktes, Geloof, Hoop en Liefde, licht Ko van den Bosch de schedel van onze maatschappij. Djinn’s is een scherpe analyse van de dubbele moraal van onze wereld, van de complexiteit en van onze angsten, van onze behoefte de ander te veroordelen, en de hoop gezien te worden.

 

 
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Tekst en regie
Ko van den Bosch
Met
Sarah Jonker en Sinem Kavus
Vormgeving
Carmen Schabracq
Locatie
Grote Zaal
djinns
Jean van Lingen

Waarom vertelt niemand mij waarom ik zo behandeld word? Wat heb ik gedaan om je te schofferen? Geboren worden. Het is waar, de grootste misdaad is om hier geboren te worden. Iedereen is dan op zijn pik getrapt.

citaat uit de voorstelling

Likeminds is producent en netwerk van meerstemmige theatermakers die de stad gebruiken als inspiratiebron én podium. Likeminds probeert in voorstellingen en publieksopbouw een afspiegeling te zijn van de samenleving: divers, dynamisch en eigenzinnig. Likeminds biedt via DE WERKPLAATS jonge professionele theatermakers een platform om een eigen artistieke signatuur te ontwikkelen. De NON PROFIT KAPITALIST is de vrije producent van Likeminds. Uitgangspunt is: artistieke diversiteit en maatschappelijke relevatie altijd voor een breed divers publiek.

Ko van den Bosch (Utrecht, 1958) is schrijver, acteur en regisseur. Hij studeerde kunstgeschiedenis en archeologie aan de Universiteit van Amsterdam en beeldende kunst aan de Rietveld Academie. In 1984 richtte hij Alex d’Electrique op en werd de stuwende kracht achter deze theatergroep. Typerend voor de stijl Van den Bosch is het rauwe realisme en het humoristische absurdisme in taal, beeld en dramaturgie. Regelmatig zie je werk van Van den Bosch in Theater Kikker, zo werkte hij mee aan o.m. De Moraalridder van Tg Echo, Pulchalchiajev van Huba de Graaf, The Bright Side of Life van Theater Utrecht en New Dutch Connections, Frou Frou van Bambie en Revolutie van de Mislukking van Stephanie Louwrier.

Jean van Lingen
 • sloopkogel_voorstelling
  >

  Sloopkogel - Harm van Geel, Ellen Goemans en Don Duyns

  theater

  Sloopkogel - Harm van Geel, Ellen Goemans en Don Duyns

  theater

 • Voorstelling_Yerma
  >

  Yerma - Eline Arbo / Het Nationale Theater

  theater

  Yerma - Eline Arbo / Het Nationale Theater

  theater

 • op_de_rok_van_het_universum_voorstelling
  >

  Op de rok van het universum - ’t Barre Land & De Nwe Tijd

  theater

  Op de rok van het universum - ’t Barre Land & De Nwe Tijd

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ