Die Mauer - Ausdauer

do 01 januari

Die Mauer

Ausdauer

'Bevind ik mij midden in een uitzinnige volkshetze, zie ik mensen met voorhamers op de Muur in hakken. Noteer ik met trillende vingers: 23.52 u.'

Precies dertig jaar geleden viel de Berlijnse Muur en kwam er een onverwacht einde aan het eens zo machtige Sovjet Rijk.

In Die Mauer kijkt Ausdauer terug op de drie decennia na de val van de Muur door de ogen van de Russische KGB-agente Galina. Muziektheater op het scherpst van de snede over een wereldrijk dat viel, over het verlies van oude vijanden, de val van muren en het bouwen van nieuwe. In Die Mauer versmelten muziek, tekst en spel tot een rebelse kijk vol kleurrijke opstandigheid op de mens en de moderne geschiedenis. Een actuele voorstelling boordevol muziek waarin de spanningen tussen het nieuwe, op de puinhopen van de Sovjet-Unie gebouwde imperium van Poetin en de rest van Europa centraal staan.
terug <

voorstellingsinformatie
tekst en regie
Paul Feld
spel
Gabby Bakker
klarinet/basklarinet
Annette Schenk
gitaar/composities
Andreas Suntrop
contrabas/composities
Daniël Lehmann
viool/composities
Jasper le Clercq
Locatie
Grote Zaal
die_mauer
Charlie Feld

Het Rotterdamse Ausdauer denkt vanuit nieuw geschreven muziek en laat zich daarbij inspireren door grote meesters en oersterke meesterwerken uit de muziekgeschiedenis. Met schrijver en regisseur Paul Feld en actrice Gabby Bakker is er een stevige inbreng van Utrechtse bodem. Eerder stond Ausdauer in Theater Kikker met l’Histoire du diable (2014) en The God Squad (2016).

Charlie Feld

terug naar boven Λ