Der Letzte Holländer - Kikker Stelt Voor: De Omstanders/Theaterwerkplaats Walhalla

  di 15 t/m wo 16 maart

  Der Letzte Holländer

  Kikker Stelt Voor: De Omstanders/Theaterwerkplaats Walhalla

  De wereld staat in brand, maar het lijkt nog niet tot iedereen door te dringen. Extinction Rebellion, Greta Thunberg, Rutger Bregman, allemaal kiezen ze een andere manier om hun boodschap aan de wereld te verkondigen. Maar wat is eigenlijk de beste manier? En hoe ver mag je gaan als je de wereld wilt redden?

  Het is 2049. Vijf jaar geleden braken de dijken door en werd wat eens Nederland was, een uitgestrekte zee. Slechts het topje van de Euromast bleef over, met daarop de laatste Nederlandse vrouw: Brenda. In Der Letzte Holländer volgen we de Duitse documentairemaker Karsten Schillinger. Met zijn gelijknamige documentaire probeert hij de rest van de wereld wakker te schudden voor het noodlot dat ‘klimaatcrisis’ heet. Hij portretteert Brenda en haar vergane moederland en is meedogenloos in de schrikbeelden die hij zijn publiek voorschotelt. Niks gaat hem te ver in zijn poging het tij te keren. Zal het hem lukken zijn publiek te overtuigen? En ten koste van wat?

  Met Der Letzte Holländer maken DE OMSTANDERS een deconstructie van "de klimaat-boodschap" en richten zich op de vraag hoe je die het beste overbrengt. Een zwarte komedie, een muzikale mockumentary, met als belangrijkste uitgangspunt: heiligt het doel alle middelen?”
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Regie
  Sanne Smits
  Dramaturgie
  Floor Houwink ten Cate
  Spel
  Jelle Hoekstra, Annelotte van Aarst, Scott Beekhuizen
  Kostuumontwerp
  Hanne Pierrot
  Scenografie
  Scott Robin Jun
  Producent
  Werkplaats Walhalla
  Locatie
  Kleine Zaal
  der_letzt_hollander_de_omstanders_theaterwerkplaats_walhalla

  In het simultaan hilarische en hartverscheurende slotbeeld rekent De Verdwijning keihard af met de manier waarop makers, journalisten én publiek parasiteren op de pijn van anderen. Het getuigt van enorm veel lef en artistieke zelfbeheersing om een voorstelling lang opzettelijk slecht theater te maken ten dienste van een verpletterend slot.

  Theaterkrant over De Verwijning

  DE OMSTANDERS is een jong muziektheatercollectief bestaande uit Jelle Hoekstra, Annelotte van Aarst en Sanne Smits. In hun voorstellingen richten ze zich op grote maatschappelijke thema’s en spelen ze met sensatiezucht van mens en media. Door zware onderwerpen te combineren met humor en kitsch, roepen ze een sfeer van vervreemding en ongemak op. Ze laten de imperfecte mens zien, in al zijn naaktheid, maar doen dat altijd met nieuwsgierigheid en compassie. Dit jonge collectief maakte eerder de succes-voorstelling De Verdwijning.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ