denk, schrijf, spreek, nabokov - Maatschappij Discordia

do 11 februari 2021

denk, schrijf, spreek, nabokov

Maatschappij Discordia

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Maatschappij Discordia? Bekijk hier alle voorstellingen van Maatschappij Discordia
Door de verlening van de lockdown kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht.

slonim, vera & volodja & dimtri

(..) de wieg schommelt boven een afgrond en

het gezond verstand zegt ons dat ons bestaan

niet meer is dan een vluchtig kiertje licht tussen

 twee eeuwigheden van duisternis. (..)

Na Beckett, Stanislavski, Brecht, Ionesco, Shakespeare, Kafka, Rilke e.a. vult Discordia haar oeuvrecatalogus aan met een voorstelling over dichter, romanschrijver, ontwerper van schaakproblemen en vermaard vlinderdeskundige Vladimir (Volodja) Nabokov.

Hij en zijn onafscheidelijke echtgenote Vera Slonim zijn samen met hun zoon Dimitri de protagonisten, in een levenslang conceptueel spel met ideeën en maskerades.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Locatie
Grote Zaal
denk_schrijf_spreek_nabokov
Sofie Knijff

… een hartverwarmend amalgaam van hedendaags discordiaans denken, lezen, kijken, spelen en nabokoviaanse teksten en thema’s.

de Volkskrant -

Die ogenschijnlijk losse, associatieve manier van vertellen en spelen maakt Denk schrijf spreek tot een intieme, poëtische en reflecterende vertelling over het acteren, en dat is prachtig.

Maatschappij Discordia is een begrip in het theater en is een vaste bespeler van Theater Kikker. In de afgelopen jaren presenteerden we met veel plezier alle edities van de serie Weiblicher Akt, maar ook de meeste andere producties van dit collectief zijn bij ons te zien. Vaak gebaseerd op het vele mooie dat de wereldliteratuur te bieden heeft. Later dit seizoen, in februari,  zie je Weiblicher akt 11: Love Sontag.

Sofie Knijff
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ