De zon als hij valt - Theatergroep Azijn

  di 12 t/m vr 15 februari

  De zon als hij valt

  Theatergroep Azijn

  De zon als hij valt, vertelt over een surrealistische tocht door zandheuvels en de Middellandse Zee.

  “Willen alle terroristen die niet écht dood zijn nu opstaan? Alsjeblieft? Ik hou niet van wat onverwacht is. Als iemand zich nu in een uitgebrand huis heeft verstopt en daar wacht met een geladen kalasjnikov om mij te verrassen en dood te schieten, dan wil ik dat je me nu waarschuwt.”

  Een voorstelling over het hebben van een doel en een plaats in de wereld én de rol van het toeval. Twee voorwerpen, het glazen
  oog van een vermoordde terrorist en de uitgedroogde pols van een verbrandde vrachtwagenchauffeur, komen toevallig in handen van een Spaans meisje en een Libische jongen. Voorwerpen hebben echter ook iets te willen en het Oog en de Pols willen maar één ding: bij elkaar komen. Aangestuurd door het oog waagt de jongen een poging om als bootvluchteling naar Europa te reizen, terwijl het meisje aan de andere kant van de woestijn en zee met de Pols wacht op hun komst. Wat volgt is een avontuur vol hunkering, over zandheuvels en de Middellandse Zee. De zon als hij valt is een groots verhaal, over kleine voorwerpen en mensen.

  Naar het gelijknamige prozadebuut van dichter Joost Oomen.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  website
  regie
  Ludy Graffelman
  tekst
  Joost Oomen
  bewerking
  Yentl van Stokkum en Joost Oomen
  spel
  Eileen Graham, Joep Hendrikx, Annebel Overbeeke en Kiefer Zwart
  toneelbeeld en lichtontwerp
  Floris Barnhoorn
  Dramaturgie Joran de Groot
  Locatie
  Kleine Zaal

  Theatergroep Azijn is een jong Utrechts theatergezelschap, dat voorstellingen met een ruig randje maakt voor de kleinere vlakke vloerzalen. Het narratief staat in hun voorstellingen altijd centraal. Vaak wordt gewerkt met modern repertoire en hedendaagse literatuur.

   


  terug naar boven Λ