Uk & Puk Festival: De Vriendelijke Draak 4+ - De Grote Haay / Mark Haayema

  ma 29 april

  Uk & Puk Festival: De Vriendelijke Draak 4+

  De Grote Haay / Mark Haayema

  Teun denkt dat hij alles weet van draken. Ze zijn bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen. Maar eigenlijk heeft Teun nog nooit een echte draak gezien. Dan wordt het dorp Zozaai opgeschrikt door zo'n draak. Tenminste ... Hoorde Teun het nou goed? Was de draak aan het rijmen? Ook de draak is van slag. Iedereen is bang of wil bang zijn, omdat alle draken gemeen horen zijn. Maar is hij wel gemeen? Of juist een vriendelijke draak?

  Teun denkt na. Is een vlinder zonder vleugels nog steeds een vlinder? En is een slang zonder staart nog steeds een slang? Of een schaap zonder wol, kan dat? En wat is een draak zonder vleugels, scherpe tanden en vuur? Wat ben je dan voor draak?

  Extra: BinnenBuiten kast
  In de foyer staat tijdens Uk&Puk de BinnenBuiten kast waar kinderen voor en na de voorstelling kunnen spelen. Ga mee op onderzoek uit!
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Website
  Acteurs
  Mark Haayema & Dennis de Groot
  Regie & Poppen
  Elout Hol
  Tekst
  Mark Haayema
  Vormgeving
  Marius van Dokkum
  Locatie
  Grote Zaal
  Marieke Vos

  Bijzonder is de afsluiting van de voorstelling, waar de draak wordt ontgriezeld. Er wordt verteld hoe de draak is gemaakt, en de kinderen mogen de draak ook aanraken.

  Musicalworld

  Mark Haayema schrijft (jeugd)theater, televisieseries en kinderboeken, waaronder Meneertje Meer, Oma mag ik mijn pop terug?, Woezel & Pip en Fien & Teun. Daarnaast is hij (poppen)acteur in het theater, zoals bij de Boterhamshow, Sprookjesboom, Sesamstraat en Woefside Story. Mark Haayema maakte De vriendelijke draak in 2012 bij Theater Gnaffel. Vervolgens verscheen ook het gelijknamige boek van zijn hand, dat inmiddels zijn derde druk heeft beleefd.

  Dennis de Groot is (poppen)acteur in het theater, onder andere in Zorro, Peppa Pig, Woezel & Pip, Kikker is Verliefd, en op televisie bij Wat een poppenkast, Hallo K3 en GTST. Hij is acht jaar docent geweest in het basisonderwijs

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ