De verse tijd - Dood Paard & Het Toneelhuis

  di 08 t/m wo 09 januari

  De verse tijd

  Dood Paard & Het Toneelhuis

  Het Nederlandse Dood Paard en het Vlaamse Toneelhuis ensceneren een bijzondere ontmoeting tussen twee figuren die beurtelings diametraal tegenover elkaar staan en broederlijk tegen elkaar aan leunen.
  Mokhallad Rasem (Bagdad) en Kuno Bakker (Amsterdam) spelen negen kleine voorstellingen op één avond. Negen miniatuurtjes die samen een theateravond vormen. Twee dolende zielen die zoeken naar wat hen bindt aan de hand van ‘Grote Thema’s’: Liefde, Angst, Eenzaamheid, Seks, Voetschimmel, Oorlog, Geheimen, Vaders, Kunst, Dood. Een zoektocht die steeds een andere vorm aanneemt. Een uitputtende dans, een ijzige dialoog, een fragiel beeld. Steeds opnieuw proberen ze elkaar te snappen, zonder elkaar te willen overtuigen. Van elkaar te houden, zonder in elkaar op te willen gaan.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  website's
  van en met
  Kuno Bakker, Mokhallad Rasem, Iwan Van Vlierberghe, Julian Maiwald
  Locatie
  Grote Zaal
  foto: Lara Gasparotto

  Kuno Bakker is samen met Manja Topper kernlid van Dood Paard dat in de afgelopen decennia een indrukwekkend oeuvre opbouwde, zowel van wervelende ensceneringen van klassiekers als van gloednieuwe teksten. In mei aanstaande spelen Bakker en Topper samen in Wie is er bang voor Virginia Woolf.
  Mokhallad Rasem (1981) is acteur en regisseur, geboren en opgeleid in Bagdad. De oorlog in Irak gaf zijn leven een andere wending en sinds 2005 woont en werkt hij in België. Sinds 1 januari 2013 is hij als maker verbonden aan het Toneelhuis in Antwerpen, waar hij sindsdien tekende voor een groot aantal producties, veelal in samenwerking met collega-makers uit zeer uiteenlopende windstreken.


  terug naar boven Λ