De verse tijd - Dood Paard & Het Toneelhuis

do 01 januari

De verse tijd

Dood Paard & Het Toneelhuis

Het Nederlandse Dood Paard en het Vlaamse Toneelhuis ensceneren een bijzondere ontmoeting tussen twee figuren die beurtelings diametraal tegenover elkaar staan en broederlijk tegen elkaar aan leunen.
Theatermakers Mokhallad Rasem en Kuno Bakker voeren een reeks dialogen over hun verhouding met elkaar en hun omgeving. Humoristisch én pijnlijk, poëtisch én banaal. Een zoektocht van twee dolende zielen naar common ground. Samen vertellen de gesprekken een overkoepelend verhaal over twee mannen die, ondanks hun verschillen, aftasten waar hun levens elkaar raken en verrijken. Of waar ze elkaar misschien met rust moeten laten. In het openhartige gesprek dat rond deze verschillen ontstaat, wordt het publiek uitgenodigd om mee te denken en zelf een positie te bepalen.

Kunnen wij alleen maar spelen en het nergens over hebben?
Kunnen we alle woorden weggooien en opnieuw beginnen?
Kunnen we niet: jij bent zo en ik ben zo?
terug <

voorstellingsinformatie
website's
van en met
Kuno Bakker, Mokhallad Rasem, Iwan Van Vlierberghe, Julian Maiwald
Locatie
Grote Zaal
Interview met Kuno Bakker en Mokhallad Rasem over De verse tijd
vx
foto: Lara Gasparotto

Hun warme gesprekken doen denken aan de vertellingen van Toon Tellegen over de mier en de krekel, maar nu zijn het twee mensen, twee mannen uit verschillende culturen, die nieuwsgierig zijn naar elkaar, de ene wat vreemd vinden, de andere wat raar, twee levens die elkaar raken, elkaar aanvullen, rijker maken.

Theaterkrant

‘Een ode aan gelijkwaardige uitwisseling van ideeën.’

NRC -

Zoals aan het eind een cellosonate van Brahms prachtig blijkt te matchen met een Arabisch lied, zo spreekt uit De verse tijd een voortdurende nieuwsgierigheid naar elkaar en naar elkaars wereld, en dat doet goed.

Het Parool

Kuno Bakker is samen met Manja Topper kernlid van Dood Paard dat in de afgelopen decennia een indrukwekkend oeuvre opbouwde, zowel van wervelende ensceneringen van klassiekers als van gloednieuwe teksten. In mei aanstaande spelen Bakker en Topper samen in Wie is er bang voor Virginia Woolf.
Mokhallad Rasem (1981) is acteur en regisseur, geboren en opgeleid in Bagdad. De oorlog in Irak gaf zijn leven een andere wending en sinds 2005 woont en werkt hij in België. Sinds 1 januari 2013 is hij als maker verbonden aan het Toneelhuis in Antwerpen, waar hij sindsdien tekende voor een groot aantal producties, veelal in samenwerking met collega-makers uit zeer uiteenlopende windstreken.

Interview met Kuno Bakker en Mokhallad Rasem in De Morgen
vx
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ