De verse tijd - Dood Paard & Het Toneelhuis

  di 08 t/m wo 09 januari

  De verse tijd

  Dood Paard & Het Toneelhuis

  Het Nederlandse Dood Paard en het Vlaamse Toneelhuis ensceneren een bijzondere ontmoeting tussen twee figuren die beurtelings diametraal tegenover elkaar staan en broederlijk tegen elkaar aan leunen.
  Mokhallad Rasem (Bagdad) en Kuno Bakker (Amsterdam) spelen op één avond negen kleine voorstellingen over negen grote thema’s, met als basis de ontmoeting tussen twee mannen en twee werelden. Een zoektocht van twee dolende zielen naar common ground. Een zoektocht die steeds een andere vorm aanneemt. Een rituele dans, een mislukte dialoog, een fragiel beeld. Samen vertellen de delen een overkoepelend verhaal over twee mannen die, ondanks hun verschillen, aftasten waar hun levens elkaar raken en verrijken. Of waar ze elkaar misschien met rust moeten laten. In het openhartige gesprek dat rond deze verschillen ontstaat, wordt het publiek uitgenodigd om mee te denken en zelf een positie te bepalen.

  Kunnen wij alleen maar spelen en het nergens over hebben?
  Kunnen we alle woorden weggooien en opnieuw beginnen?
  Kunnen we niet: jij bent zo en ik ben zo?
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  website's
  van en met
  Kuno Bakker, Mokhallad Rasem, Iwan Van Vlierberghe, Julian Maiwald
  Locatie
  Grote Zaal
  Interview met Kuno Bakker en Mokhallad Rasem over De verse tijd
  vx
  foto: Lara Gasparotto

  Hun warme gesprekken doen denken aan de vertellingen van Toon Tellegen over de mier en de krekel, maar nu zijn het twee mensen, twee mannen uit verschillende culturen, die nieuwsgierig zijn naar elkaar, de ene wat vreemd vinden, de andere wat raar, twee levens die elkaar raken, elkaar aanvullen, rijker maken.

  Theaterkrant

  Kuno Bakker is samen met Manja Topper kernlid van Dood Paard dat in de afgelopen decennia een indrukwekkend oeuvre opbouwde, zowel van wervelende ensceneringen van klassiekers als van gloednieuwe teksten. In mei aanstaande spelen Bakker en Topper samen in Wie is er bang voor Virginia Woolf.
  Mokhallad Rasem (1981) is acteur en regisseur, geboren en opgeleid in Bagdad. De oorlog in Irak gaf zijn leven een andere wending en sinds 2005 woont en werkt hij in België. Sinds 1 januari 2013 is hij als maker verbonden aan het Toneelhuis in Antwerpen, waar hij sindsdien tekende voor een groot aantal producties, veelal in samenwerking met collega-makers uit zeer uiteenlopende windstreken.

  Interview met Kuno Bakker en Mokhallad Rasem in De Morgen
  vx
  Foto's: Sanne Peper

  terug naar boven Λ