De Vaderlandse Oorlog – theatermarathon - Theatergroep Aluin

do 01 januari

De Vaderlandse Oorlog – theatermarathon

Theatergroep Aluin

Het is 400 jaar geleden dat een van de allergrootste en belangrijkste Nederlanders werd onthoofd: Johan van Oldenbarnevelt. Hoe kon het zover komen? Theatergroep Aluin speelt De Vaderlandse Oorlog, een driedelige serie over de opkomst en ondergang van Johan van Oldenbarnevelt en Maurits van Nassau. Met veel humor, enthousiasme en verbazing brengen de jonge acteurs van Aluin de geschiedenis tot leven.

De afgelopen jaren kwamen de drie succesvolle delen van de Vaderlandse Oorlog afzonderlijk van elkaar uit. In een aantal steden is er de unieke kans om de drie delen in een marathon achter elkaar te zien. De thuisbasis van Aluin, Theater Kikker, mag daar zeker niet in ontbreken!

De marathon start om 14.00 uur en is rond 21.00 afgelopen. Tussendoor zijn er twee pauzes, waaronder één langere pauze om te eten. Het is niet mogelijk om kaarten te kopen voor de losse voorstellingen.

Let op: het is op beide dagen mogelijk om een zomers diner, verzorgd door Tante Miek, bij te boeken. Tickets voor dit diner zijn tot maandag 3 juni, 12:00 uur te bestellen.  - meer informatie en tickets

Wil je dit diner niet bijboeken? Er is van 17:30 uur tot 19:30 uur gelegenheid om elders te dineren. Zorg er wel voor dat je op tijd terug bent voor het laatste deel van de theatermarathon.
terug <

voorstellingsinformatie
Website
Tekst
Erik Snel
Regie
Victorine Plante
Spel
Boris van Bommel, Jilles Flinterman, Hiske Eriks, Klaas Postmus, Maxime Vandommele
Decor
Marcel Dolman
Licht
Claus den Hartog
Kostuums
Anouk van Schie
Techniek
Gijs ’t Hoen
Locatie
Grote Zaal

Schrijver (en artistiek leider van Aluin) Erik Snel is gefascineerd door historisch theater zoals Shakespeare dat rond het jaar 1600 Engeland deed. Niet alleen biedt de geschiedenis prachtige verhalen, maar het leent zich ook om die bijzondere gebeurtenissen en markante personages een stem te geven. Waarom hebben we in Nederland zo weinig historisch theater? Waarom spelen we wel de Engelse geschiedenis via Shakespeare en niet de Nederlandse. Erik Snel besloot zelf een Shakespeareaanse tragedie te schrijven in drie delen over de 80-jarige oorlog met Spanje die ons van de katholieke dictatuur bevrijdde, over de briljante veldheer Maurits die samen met landsadvocaat Johan van Oldenbarnevelt een land wist te maken van een losse verzameling natte staatjes, over het vormen van het land zoals we dat nu kennen. Over het ontstaan van de rijkdom en de zelfstandigheid. Maar ook over de donkere kanten. De bloedige strijd om het geloof, de koppige bitterheid en afgunst tussen Maurits en Oldenbarnevelt en de trieste afloop van een samenwerking die tot ons Nederland leidde. Drie meeslepende tragedies met veel drama, humor en dynamiek die bewijzen dat geschiedenis een prachtige bron is voor oersterke verhalen.

Aluin is sinds jaar en dag huisgezelschap van Theater Kikker. De drie voorstellingen uit deze marathon waren allemaal een groot succes toen ze eerder bij ons te zien waren.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ