De Vaderlandse Oorlog – theatermarathon - Theatergroep Aluin

  zo 09 t/m ma 10 juni

  De Vaderlandse Oorlog – theatermarathon

  Theatergroep Aluin

  Het is 400 jaar geleden dat een van de allergrootste en belangrijkste Nederlanders werd onthoofd: Johan van Oldenbarnevelt. Hoe kon het zover komen? Theatergroep Aluin speelt De Vaderlandse Oorlog, een driedelige serie over de opkomst en ondergang van Johan van Oldenbarnevelt en Maurits van Nassau. Met veel humor, enthousiasme en verbazing brengen de jonge acteurs van Aluin de geschiedenis tot leven.

  De afgelopen jaren kwamen de drie succesvolle delen van de Vaderlandse Oorlog afzonderlijk van elkaar uit. In een aantal steden is er de unieke kans om de drie delen in een marathon achter elkaar te zien. De thuisbasis van Aluin, Theater Kikker, mag daar zeker niet in ontbreken! Tussen de voorstellingen in kan je zelfs een diner bijboeken. Meer informatie hierover volgt binnenkort op deze website.

  De marathon start om 14.00 uur en is rond 21.00 afgelopen. Tussendoor zijn er twee pauzes, waaronder één langere pauze om te eten. Het is niet mogelijk om kaarten te kopen voor de losse voorstellingen.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Website
  Tekst
  Erik Snel
  Regie
  Victorine Plante
  Spel
  Boris van Bommel, Jilles Flinterman, Hiske Eriks, Klaas Postmus, Maxime Vandommele
  Decor
  Marcel Dolman
  Licht
  Claus den Hartog
  Kostuums
  Anouk van Schie
  Techniek
  Gijs ’t Hoen
  Locatie
  Grote Zaal

  Schrijver (en artistiek leider van Aluin) Erik Snel is gefascineerd door historisch theater zoals Shakespeare dat rond het jaar 1600 Engeland deed. Niet alleen biedt de geschiedenis prachtige verhalen, maar het leent zich ook om die bijzondere gebeurtenissen en markante personages een stem te geven. Waarom hebben we in Nederland zo weinig historisch theater? Waarom spelen we wel de Engelse geschiedenis via Shakespeare en niet de Nederlandse. Erik Snel besloot zelf een Shakespeareaanse tragedie te schrijven in drie delen over de 80-jarige oorlog met Spanje die ons van de katholieke dictatuur bevrijdde, over de briljante veldheer Maurits die samen met landsadvocaat Johan van Oldenbarnevelt een land wist te maken van een losse verzameling natte staatjes, over het vormen van het land zoals we dat nu kennen. Over het ontstaan van de rijkdom en de zelfstandigheid. Maar ook over de donkere kanten. De bloedige strijd om het geloof, de koppige bitterheid en afgunst tussen Maurits en Oldenbarnevelt en de trieste afloop van een samenwerking die tot ons Nederland leidde. Drie meeslepende tragedies met veel drama, humor en dynamiek die bewijzen dat geschiedenis een prachtige bron is voor oersterke verhalen.

  Aluin is sinds jaar en dag huisgezelschap van Theater Kikker. De drie voorstellingen uit deze marathon waren allemaal een groot succes toen ze eerder bij ons te zien waren.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ