De UR-triënnale - Urland

di 25 t/m do 27 september

De UR-triënnale

Urland

In dit driejaarlijkse theaterfestival nodigt performancecollectief Urland zichzelf uit om eigen werk kritisch te bekijken. In deze eerste avondvullende editie zien we twee vroegere werken. Ten eerste het Wagneriaanse sprookje De Oktobertragödie (2011), gebaseerd op het boek De eeuwige terugkeer van het fascisme van Rob Riemen. En House on Mars (2011), de scifi-performance over twee mannen en een boordcomputer op zoek naar een nieuwe zon.

Met de UR-triënnale wil Urland ingaan tegen de Nederlandse fastfoodcultuur in de theatersector. Het collectief wil eigen werk van een nieuw kader voorzien, en stelt in deze festivalsetting prangende vragen over traditie, overlevering en (her)interpretatie.
terug <

koop tickets >
data & tijden
voorstellingsinformatie
website
concept
Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong, Jimi Zoet
spel
Shelley Bos, Maarten Heijnens, Levi Middendorp, Giulia Reiss, Rosa Weekers
productie
Urland
coproductie
Theater Rotterdam
Locatie
Grote Zaal

Urland is een Rotterdams performancecollectief dat bestaat uit Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong en Jimi Zoet. Ze maken beeldende, muzikale en fysieke performances die het publiek confronteren met universele thema’s en vragen. Vorig seizoen was de monoloog How Thomas came to rule the world van Thomas Dudkiewicz en voorstelling UR bij ons te zien. UR maakt deel uit van de 2018-editie van Kikker Kiest. Eerder manifesteerde Urland zich ook al met De Internet Trilogie.


terug naar boven Λ