Kikker Stelt Voor: De Stoelen - Jessie L'Herminez / Toneelschuur Producties

  wo 06 oktober

  Kikker Stelt Voor: De Stoelen

  Jessie L'Herminez / Toneelschuur Producties

  Onze voorstellingen zijn alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Lees hier meer.

  Een negentigjarig stel gaat op een plek omringd door water haar einde tegemoet. Ver weg van de beschaving zoals we die kennen, moeten de oudjes het samen zien te redden. Elke avond spelen ze ‘verbeeldinkje’. Iedereen die ertoe doet komt op bezoek en krijgt een stoel. Uiteindelijk staat hun hele woning vol met stoelen en denkbeeldige mensen. Zo fantaseren ze een realiteit waarmee ze kunnen leven. Eén waarin hun grote boodschap, die de mensheid kan redden, onthuld zal worden. Als ze spelen zijn ze even van zichzelf verlost. Maar wie niet weet dat hij speelt, speelt niet meer. En is het dan nog een spel? Waar ligt de grens tussen spel en waanzin? Zijn ze er straks nog wel om naar hun eigen, verlossende boodschap te luisteren?

  De talentvolle regisseur Jessie L’Herminez laat in haar adaptatie van De Stoelen twee dertigers de bejaarde hoofdpersonen uit Ionesco’s tragische klucht verbeelden. Spelen de acteurs hun latere zelf? Het wordt tegelijk een oefening in ouderdom en spel. Een groteske lachspiegel die menselijke gebreken op tragikomische wijze weerkaatst. Hoe kan het besef te zullen sterven ons leven verrijken? Hoe kunnen we blijven spelen en daarmee de realiteit veranderen zonder onszelf voorgoed kwijt te raken? Is geluk een kwestie van je bewustzijn sturen en de dingen met meer fantasie bekijken?
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  regie
  Jessie L’Herminez
  tekst
  Eugène Ionesco
  dramaturgie en bewerking
  Doke Pauwels
  met
  Anne Fé de Boer en Linda Zijl
  decor en kostuums
  Lisanne Bovée
  geluidsontwerp
  Gerjan Piksen
  lichtontwerp
  Casper Leemhuis
  coaching
  Koen Tachelet
  Locatie
  Grote Zaal
  jessie_l_herminez_de_stoelen
  Anneleen Louwes en Esther Noyons

  Jessie L’Herminez (1990) studeerde Theaterdocent aan de Academie voor Theater in Tilburg en studeerde onlangs af aan de Regie Opleiding van de Academie voor Theater en Dans op de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam. In haar afstudeerjaar maakte Jessie Shopping and Fucking van Mark Ravenhill. Haar tweede afstudeervoorstelling Een Carnaval maakte zij met professionele- en amateurspelers. Deze won de André Veltkamp Beurs. Als regisseur verlangt Jessie specifiek naar acteurs die hun tekstuele ambacht sterk kunnen combineren met hun fysieke vaardigheden.

  Kikker Stelt Voor:
  Deze voorstelling is onderdeel van Kikker Stelt Voor. In deze serie presenteert Theater Kikker nieuwe theatermakers aan het publiek. Makers die in onze ogen de moeite waard zijn en waarvan wij verwachten nog veel te horen in de toekomst. Om de maker beter te leren kennen organiseren we leuke extra’s zoals een interview of een nagesprek. Meer nieuwe makers leren kennen? Kijk hier voor het Kikker Stelt Voor programma.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ