De Slag om Hoog Catharijne - Stadhuistoneel

De Slag om Hoog Catharijne

Stadhuistoneel

Voor de zevende keer zal het Stadhuistoneel in samenwerking met Theater Kikker het Uitfeest opluisteren met een kort en krachtig politiek toneelspel in de Raadzaal. Loco-burgemeester, wethouders en raadsleden van de stad Utrecht spelen dit jaar: "De Slag om Hoog Catharijne".

Nu Hoog Catharijne zijn vervolmaking nadert is het goed om terug te kijken naar hoe het begon:

De zestiger jaren. De wederopbouw is geslaagd, het wordt tijd dat Utrecht zijn schuchtere veren afschudt en in de vaart der volkeren mee zal gaan. De toekomst heet Auto en de stad moet toegankelijk worden voor dit symbool van vrijheid en gelijkheid. Wat begint met een idee voor een parkeergarage eindigt in een grotesk plan voor een complete herziening van het stadscentrum. Natuurlijk zijn er voor- en tegenstanders. Maar de nieuwe tijd valt niet te stoppen. Er moet gesloopt, gebouwd en gedempt worden. Dan stuiten de gravers op een middeleeuwse stadsmuur. Utrecht staat op een tweesprong. De toekomst in met prachtig nieuw beton of een museum van de oude tijd blijven? Hoe dit zal aflopen zie je in “De Slag om Hoog Catharijne”, een nieuw politiek toneelstuk over een typisch Utrechtse geschiedenis, gespeeld door Raad en College van Utrecht.

Deze voorstelling is gratis en vindt plaats in de Raadzaal van het Stadhuis. Tickets kunnen een half uur voor iedere voorstelling opgehaald worden bij het uitgiftepunt op het Stadhuisplein. Er is beperkt ruimte in de Raadzaal.
terug <

voorstellingsinformatie
Geschreven en geregisseerd door
Paul Feld en Erik Snel.
Spelers
Victor Everhardt, Anke Klein, Jan Karens, Ellen Bijsterbosch, Heleen de Boer, Peter van Corler, Fred Dekkers, Dimitri Gilissen, Eva Oosters, Queeny-Aimée Rajkowski en Ruurt Wiegant.
Locatie
Raadzaal Stadhuis
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ