Winterkost: De Rattenvanger 6+ - Ida van Dril en Michiel Schreuders

Winterkost: De Rattenvanger 6+

Ida van Dril en Michiel Schreuders

Aan de rand van Hamelen woont Luca. Hij maakt van oud ijzer een magische fluit. Zodra hij daarop speelt verzamelen alle ratten zich om te luisteren. Hamelen is in handen van de ijdele burgemeester Snijder. Hij belooft iedereen een schone stad maar dan moet je wel voor hem juichen en buigen. Dus alle mensen doen mee want de burgemeester is fantastisch en een schone stad wie wil dat nu niet? Hamelen is geweldig. Zolang je maar niet klaagt. Op een avond wordt er op de deur van de burgemeester geklopt. Als hij opendoet staart hij oog in oog met duizenden ratten. Een spannend avontuur begint...

De Rattenvanger is een magisch en spannend sprookje met live muziek, poppenspel en veel humor over moed, verleiding en anders durven zijn. Ga mee naar een stad vol …ratten!
terug <

voorstellingsinformatie
Spel
Ida van Dril
Muziek en composities
Michiel Schreuders
Regie
Fred Delfgaauw
Tekst
Tjeerd Bischoff
Decor
Doan Hendriks
Poppen/kleding
Kathelijne Monnens
Locatie
Grote Zaal
rattenvanger
Tanja van Rooden

De instrumenten zijn, samen met het kundige (poppen)spel van Van Dril, zonder twijfel de sterren van de voorstelling.

Theaterkrant -

Hoe spannend en boeiend kan je een verhaal, of beter gezegd de moderne versie van de Rattenvanger van Hamelen, maken voor het hele gezin? Van Dril en Schreuders zijn daar bijzonder goed in geslaagd.

Theaterparadijs -

Ida van Dril staat bekend om haar kundige poppenspel. Zij en Michiel Schreuders wonnen met hun succesvolle voorstelling Joris en de draak Het Gouden Eitje van de Parade. Deze moderne versie van het beroemde sprookje werd bejubeld door de pers.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ