De Ramptoerist - Theater Tocht

  di 09 t/m do 11 november

  De Ramptoerist

  Theater Tocht

  Soms ontmoet je iemand waarvan je het gevoel hebt die al jaren te kennen. Iemand met wie je het liefst een oude auto in zou springen om over een lange rechte weg de horizon in te rijden. Totdat die fantasie keihard tegen de realiteit crasht. Wat als je elkaar ontmoet op een plek waar zich een ramp heeft voltrokken?

  Twee vreemden ontmoeten elkaar op de wrakstukken van een dodelijk verkeersongeluk en worden daar roekeloos verliefd. Hoe intiemer ze worden, hoe moeilijker het wordt om hun onschuld te bewaren. Kun je de wereld om je heen vergeten? Maakt dat je een slecht mens? Wat als je een slecht mens bent? Met De Ramptoerist presenteert Theater Tocht een beeldende, poëtische voorstelling over de fatale botsing tussen verlangen en verantwoordelijkheid; een zwartkomische thriller over twee mensen die koste wat het kost onschuldig willen zijn.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Spel
  Yorke Mulder - Bhangoo en Pleun de Roode
  Regie
  Marijn van den Bogaard
  Tekst
  Mick Lindo
  Scenografie
  Floris Barnhoorn
  Productie
  Deze voorstelling wordt geproduceerd vanuit De Gelderlandfabriek.
  Locatie
  Kleine Zaal
  de_ramptoerist_voorstelling
  Jord Visser

  Theater Tocht is een jong Utrechts gezelschap bestaande uit scenograaf Floris Barnhoorn, schrijver Mick Lindo en regisseur Marijn van den Bogaard. Zij maken nieuw repertoire met een extreem beeldende en absurdistische handtekening, vanuit een gedeelde fascinatie voor de stuntelende mens. Hun voorstelling Wild Law won de publieksprijs op festival Winterkaravaan. Met de voorstelling Bovenkamer profileerden zij zich op het Café Theater Festival volgens de jury ‘als een gezelschap met veel potentie, een vervreemdende beeldtaal en indringend, fysiek spel’. In het kader van de Werkplaats Walhalla Pitch won De ramptoerist de publieksprijs. Nu brengen de makers De ramptoerist naar toeschouwer en willen ze het publiek midden in het spanningsveld van de voorstelling plaatsen.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ