De Profundis | Uit de diepte roep ik - Charli Chung / Frascati Producties / Toneelgroep Oostpool

wo 17 februari 2021

De Profundis | Uit de diepte roep ik

Charli Chung / Frascati Producties / Toneelgroep Oostpool

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Charli Chung / Frascati Producties / Toneelgroep Oostpool? Bekijk hier alle voorstellingen van Charli Chung / Frascati Producties / Toneelgroep Oostpool
Door de verlening van de lockdown kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht.

In diepgewortelde woede schuilt de hoop tot verzoening

Oscar Wilde’s De Profundis is een aangrijpende literaire getuigenis van een fatale en verboden liefde tussen twee mannen. De rebelse, zelfverklaard meesterlijke schrijver Oscar Wilde schreef in 1897 vanuit de gevangenis één van de langste en meest urgente ‘liefdesbrieven’ ooit. Deze nooit verstuurde brief etaleerde zich zowel als een bittere klaagzang voor een verloren liefde als een loflied op vriendschap en vergeving. Oscar Wilde, veroordeeld vanwege zijn homoseksualiteit, beschrijft nauwgezet een even destructieve als verslavende passie. Liefde en haat, schoonheid en wrok, vrijheid en geloof vechten om voorrang. Het inzicht dat lijden het ware geheim van ons bestaan is, is het resultaat.

De Profundis | uit de diepte roep ik is een mix van theater, dans, muziek en beeldende kunst. De verschillende disciplines benaderen de tekst van Wilde als katalysator, predikant en louterend silhouet. Charli Chung’s maakt een theatrale vertaling van een literair meesterwerk, waarin het pleidooi van een homoseksuele historische figuur onevenredig van toepassing is op het nu. Zoals Oscar Wilde in het schrijven van zijn brief een absolute vrijplaats vond, maakt Chung van het toneel zo’n zelfde ruimte. Een woedeverzamelplaats. Een biechtstoel waar alles luidop gezegd kan worden. Een plek waar de diepste en donkere gedachten het licht zien.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Tekst
Oscar Wilde
bewerking
Bart van den Donker
regie
Charli Chung
spel
Ludwig Bindervoet
muziek
Ariah Lester
dramaturgie
Madelon Kooijman
scenografie
Koen Steger
lichtontwerp
Yuri Schreuders
kostuumontwerp
Femke van Neerven en Jessica Helbach
beeld
Henri Verhoef
Locatie
Grote Zaal
de_profundis
Henri Verhoef

Italiaans-Nederlandse Charli Chung (Nederland, 1995) studeerde in 2017 af aan de Regie Opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Direct aansluitend presenteerde hij bij Frascati what we talk about when we talk about love (Fraslab oktober 2017) gevolgd door Bij jou begin ik (Frascati Producties, 2018). De solo werd genomineerd voor de BNG Theaterprijs. Don Caravaggio (Frascati Producties, 2019) eveneens genomineerd voor de BNG Theaterprijs, geselecteerd voor het Vlaams Theaterfestival en door NRC-critici verkozen tot één van de top tien voorstellingen van 2018/2019. In februari 2020 kwam bij Frascati Producties Wolven huilen niet alleen uit, geschreven door Don Duyns en losjes gebaseerd op o.m. de documentaire The Wolfpack. Vanaf 2021 maakt Chung vanuit het talentontwikkelingstraject bij Frascati Producties een geleidelijke overstap naar het artistieke team van Toneelgroep Oostpool. Frascati Producties zal hem als co-producent in die fase blijven ondersteunen.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ