Herfststukjes: De Nachtwaker 6+ - Het Filiaal theatermakers

di 22 oktober 2019

Herfststukjes: De Nachtwaker 6+

Het Filiaal theatermakers

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Herfststukjes: Het Filiaal theatermakers? Bekijk hier alle voorstellingen van Herfststukjes: Het Filiaal theatermakers
Elke dag fietst hij stipt om 17.00u met een volle thermosfles, gesmeerde boterhammen en de krant naar zijn werk. Hij installeert zich achter zijn bureau vol bewakingsmonitoren en gaat aan de slag. Checken of alles onder controle is, niemand ongeoorloofd door de gangen loopt en of de deuren wel dicht zijn. Als blijkt dat er één onwillige deur is die zich keer op keer niet laat sluiten, kan hij zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Hij gaat naar binnen.

De Nachtwaker is objecttheater vol absurde wendingen voor de hele familie. Zonder tekst maar mét een suggestieve soundtrack. Acteur Noël van Santen worstelt zowel live als via beeldschermen met de wereld om zich heen. Want wat doe je als verhoudingen niet meer kloppen en vertrouwde gebruiksvoorwerpen plotseling een andere betekenis krijgen?
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
concept & regie
Ramses Graus
compositie
Gábor Tarján
spel
Noël van Santen
video
Bart Verhoeven
Locatie
Grote Zaal
de_nachtwaker
Joris van Bennekom

De Nachtwaker toont de dagelijkse sleur van volwassenen, mengt die met hun dagdromen én appelleert aan de kinderfantasie. Dat allemaal zonder woorden.
Het is om stil van te worden.

Theaterkrant -

Het Utrechtse stadsgezelschap Het Filiaal theatermakers is een graag geziene gast in Theater Kikker met hun hartverwarmende voorstellingen voor jong én oud. Dynamiek, techniek en verbeeldingskracht maken nadrukkelijk deel uit van de producties van het Filiaal theatermakers, variërend van adembenemend objecttheater tot een spetterende familiemusical. Levenslustig, ontroerend, tjokvol swingende muziek en een beetje absurdistisch. Perfect als je nog nooit theater hebt gezien, maar ook heerlijk als je al tien keer bent geweest.

Joris van Bennekom
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ