De Managers - La Isla Bonita/ Frascati Producties

vr 08 t/m za 09 mei

De Managers

La Isla Bonita/ Frascati Producties

Alle voorstellingen tot en met 1 juni gaan niet door. Heb je tickets dan ontvang je hierover bericht.

In een wereld van maatpakken, flip-overs, powerpoints en flesjes Spa vergaderen vier witte managers op een geheime locatie. Hoe moet het verder met de wereld, de mensheid, de zaak, dit team, de productpresentatie van volgende week dinsdag? Is de man, pardon de mens, in staat aan een vergadertafel tot zinvolle oplossingen te komen?

In een wereld beheerst door guerrilla-tactieken, manipulatie, fallocentrisme en mansplaining komt performance collectief La Isla Bonita met een steigerend weerwoord. Een even hilarische als schrijnende voorstelling over macht en al haar rituelen.
terug <

afgelast >
data & tijden
voorstellingsinformatie
concept & spel
Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé
eindregie
Suze Milius
scenografie
Studio Dennis Vanderbroeck
kostuumontwerp
Bibi Trompetter
techniek
Dirk Houthoff
met dank aan
Willemijn Zevenhuijzen
productie
Frascati Producties
coproductie
Over het IJ Festival
Locatie
Grote Zaal
de_managers
Bas de Brouwer

De voorstelling van dit performancecollectief is een ode aan baldadige fantasie.

NRC -

Overtuigend vertolkt La Isla Bonita de uitputtingsslag van het werkende leven. En onvermijdelijk ontaardt deze speelse stokpaardrace in een grimmig machtsspel van pesten, vernedering en zelfs seksuele intimidatie.

Het werk van La Isla Bonita is sterk beeldend, associatief, maatschappijkritisch maar eveneens toegankelijk en brutaal, met een grote dosis humor. De leden studeerden in 2015 gezamenlijk af aan de opleiding Theatraal Performen van de Toneelacademie Maastricht met de voorstelling La Isla Bonita. De voorstelling werd geselecteerd voor Het Debuut van Rudolphi Producties en was te zien in Theater Kikker in 2015. Vervolgens maakten zij Dogs of War (Parade, 2016) en La Lucha Libre (2017). Daarna presenteerden zij Atlantis (eindregie Paul van der Laan), waarin vijf hydrofeministische zeemeerminnen met een forse vin de (onderwater)wereld bloot leggen. Deze voorstelling was in januari 2019 te zien in Theater Kikker. De Managers is hun nieuwste voorstelling en gaat in première bij het Over het IJ Festival. Daarna toert hij door het land.

Bas de Brouwer
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ