De Managers - La Isla Bonita/ Frascati Producties

  vr 08 t/m za 09 mei

  De Managers

  La Isla Bonita/ Frascati Producties

  In een wereld van maatpakken, flip-overs, powerpoints en flesjes Spa vergaderen vier witte managers op een geheime locatie. Hoe moet het verder met de wereld, de mensheid, de zaak, dit team, de productpresentatie van volgende week dinsdag? Is de man, pardon de mens, in staat aan een vergadertafel tot zinvolle oplossingen te komen?

  In een wereld beheerst door guerrilla-tactieken, manipulatie, fallocentrisme en mansplaining komt performance collectief La Isla Bonita met een steigerend weerwoord. Een even hilarische als schrijnende voorstelling over macht en al haar rituelen.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  concept & spel
  Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé
  eindregie
  Suze Milius
  scenografie
  Studio Dennis Vanderbroeck
  kostuumontwerp
  Bibi Trompetter
  techniek
  Dirk Houthoff
  met dank aan
  Willemijn Zevenhuijzen
  productie
  Frascati Producties
  coproductie
  Over het IJ Festival
  Locatie
  Grote Zaal
  de_managers
  Bas de Brouwer

  De voorstelling van dit performancecollectief is een ode aan baldadige fantasie.

  NRC -

  Overtuigend vertolkt La Isla Bonita de uitputtingsslag van het werkende leven. En onvermijdelijk ontaardt deze speelse stokpaardrace in een grimmig machtsspel van pesten, vernedering en zelfs seksuele intimidatie.

  Het werk van La Isla Bonita is sterk beeldend, associatief, maatschappijkritisch maar eveneens toegankelijk en brutaal, met een grote dosis humor. De leden studeerden in 2015 gezamenlijk af aan de opleiding Theatraal Performen van de Toneelacademie Maastricht met de voorstelling La Isla Bonita. De voorstelling werd geselecteerd voor Het Debuut van Rudolphi Producties en was te zien in Theater Kikker in 2015. Vervolgens maakten zij Dogs of War (Parade, 2016) en La Lucha Libre (2017). Daarna presenteerden zij Atlantis (eindregie Paul van der Laan), waarin vijf hydrofeministische zeemeerminnen met een forse vin de (onderwater)wereld bloot leggen. Deze voorstelling was in januari 2019 te zien in Theater Kikker. De Managers is hun nieuwste voorstelling en gaat in première bij het Over het IJ Festival. Daarna toert hij door het land.

  Bas de Brouwer
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ