De Maliebaanmonologen - Aluin viert!

do 01 januari

De Maliebaanmonologen

Aluin viert!

De Maliebaan was de spannendste straat tijdens de Tweede Wereldoorlog. De statige panden huisvesten zo'n beetje alle partijen die een rol speelden; van het hoofdkantoor van de NSB tot de geheime drukkerij van Vrij Nederland, van de Nederlandse SS tot het aartsbisschoppelijk paleis en van de Joodsche Raad tot aan het verzet. Journalist Ad van Liempt schreef er het boek Aan de Maliebaan over. Geïnspireerd op dat boek, schreef Erik Snel zes monologen over zes bewoners van de Maliebaan. Dappere mensen, slechte mensen en gewone mensen, die een ding met elkaar gemeen hebben: De keuzes die ze maakten als individu hebben gevolgen voor vele anderen. De Maliebaanmonologen waren in mei 2016 ook te zien op TV (NPO2).

Van 19u00 tot 19u45 komt Ad van Liempt signeren. Daarnaast is er de mogelijkheid om bij Bruna (in Theater Kikker) het boek Aan de Maliebaan te kopen.

Dagelijks: Expo 25 jaar Aluin in de foyer.
Een kwart eeuw Aluin is ook een kwart eeuw theatergeschiedenis. In de foyer zal een Aluinmuseum worden gemaakt met oude en nieuwe posters en beeldmateriaal, met registraties van voorstellingen en rekwisieten en met onbeholpen publiciteitsmateriaal uit de vorige eeuw. Het overlevingsmuseum van een theatergezelschap.
terug <

voorstellingsinformatie
Website
Naar
Aan de Maliebaan van Ad van Liempt
Tekst
Erik Snel
Regie
Victorine Plante
Spel
Boris van Bommel (Frits Elzas, ondervoorzitter van de Joodsche Raad), Hiske Eriks (NSB-secretaresse Erna Boomsma), Arend Brandligt (SS-Voorman Feldmeijer), Daphne de Bruin (verzetsheldin Dr. Max), Dennis Coenen (Aartsbisschop de Jong) en Jilles Flinterman (NSB-Leider Anton Mussert)
 

Het Utrechtse gezelschap Aluin staat garant voor oersterke verhalen en die vertellen ze dan ook al 25 jaar in Theater Kikker, en daar zijn we trots op. Hoog tijd dus om dit veerkrachtige gezelschap uit eigen stad een week lang uit te nodigen om oude maar ook nieuwe verhalen te komen vertellen.


terug naar boven Λ