mu’ mu’ mu’ - URLAND

do 23 t/m za 25 april

mu’ mu’ mu’

URLAND

Alle voorstellingen tot en met 1 juni gaan niet door. Heb je tickets dan ontvang je hierover bericht.

‘woorden, woorden, woorden.’ William Shakespeare
‘mu’, mu’, mu’.’ Wil’yem Sheq’spir
‘mijn woorden hebben mij niets meer te zeggen.’ Heiner Müller
‘alles is al gezegd, behalve dit.’ Urland

Performancecollectief Urland maakt via Hamlet en Star Trek een dadaïstische ode aan het Woord.

Het bestaan van ‘The Klingon Hamlet’ was een ontdekking voor Urland. Het iconische oerstuk van Shakespeare is vertaald naar het Klingon (de succesvolste geconstrueerde taal ter wereld uit de sciencefiction tv-serie Star Trek). Het is een absurditeit die Urland inspireert tot een beeldende voorstelling over taal. Tiktak meets Wittgenstein.

Urland swingt met klaarblijkelijke en onklaarblijkelijke onzin in een orgastisch-buitenaards-hier-en-nu-spektakel door alle wetten van de logica. Urland zoekt bevrijding, en rekent in mu’ mu’ mu’ af met zijn eigen worsteling met betekenis. Is het uiteindelijk niet allemaal dada?
terug <

afgelast >
data & tijden
voorstellingsinformatie
Van en met
Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong, Jimi Zoet.
Productie
URLAND
Dramaturgie
Tobias Kokkelmans
Tekstvertaling Klingon
Lieven L. Litaer
Coproductie
Theater Rotterdam
Kostuum
Kostuumatelier Theater Rotterdam
Maskers
Julia Warmerdam, Leo Maliepaard
mu_mu_mu
Julian Maiwald

Urland herkende in deze vertaling…een diep dadaïstische daad. Met gevoel voor meligheid viert het viertal deze vertaling nu als een anarchistische aanval op de taal.

Urland is een Rotterdams performancecollectief dat bestaat uit Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong en Jimi Zoet. De vier performers maken beeldende, muzikale en fysieke voorstellingen die het publiek confronteren met universele thema’s en vragen. De theaterhit UR maakte deel uit van de 2018-editie van Kikker Kiest. In september 2018 presenteerde Urland in Theater Kikker de UR-triënnale, waarin zij hun eigen werk kritisch onder de loep namen. In april 2019 speelde de succesvoorstelling URLAUB in onze grote zaal. In september 2019 maakt Urland een uitstapje naar de grote zaal van de Stadsschouwburg waar ze een remake presenteren van hun succesvolle Internet Trilogie.

Julian Maiwald
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ