mu’ mu’ mu’ - URLAND

  do 23 t/m za 25 april

  mu’ mu’ mu’

  URLAND

  ‘woorden, woorden, woorden.’ William Shakespeare
  ‘mu’, mu’, mu’. Wil’yem Sheq’spir
  ‘mijn woorden hebben mij niets meer te zeggen.’ Heiner Müller
  ‘alles is al gezegd, behalve dit.’ URLAND

  Urland wil taal voelbaar maken: de verwarring, de (de)constructie, de schoonheid en de lelijkheid. The Klingon Hamlet Machine is een dadaïstische ode aan het woord.

  Het bestaan van ‘De Klingon Hamlet’ was een ontdekking voor performancecollectief Urland. Het iconische oerstuk van Shakespeare is in 1996 vertaald naar het Klingon (de succesvolste artificiële taal ter wereld uit de sciencefiction tv-serie Star Trek). Het is een archaïsch-futuristische bizarriteit, die de fantasie van het collectief prikkelt. Urland ging naar Indianapolis, USA om het 25e lustrum van The Klingon Language Institute bij te wonen. Daar ontmoetten ze de uitvinder van de taal, bezeten linguïsten, en andere lieve extremisten op zoek naar gelijkgestemden. Urland werd spontaan zelf ook lief extremistisch en maakt nu, via Hamlet, Star Trek en Heiner Müller, een beeldende voorstelling over taal.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Van en met
  Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong, Jimi Zoet.
  mu' mu' mu'

  Urland is een Rotterdams performancecollectief dat bestaat uit Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong en Jimi Zoet. De vier performers maken beeldende, muzikale en fysieke voorstellingen die het publiek confronteren met universele thema’s en vragen. De theaterhit UR maakte deel uit van de 2018-editie van Kikker Kiest. In september 2018 presenteerde Urland in Theater Kikker de UR-triënnale, waarin zij hun eigen werk kritisch onder de loep namen. In april 2019 speelde de succesvoorstelling URLAUB in onze grote zaal. In september 2019 maakt Urland een uitstapje naar de grote zaal van de Stadsschouwburg waar ze een remake presenteren van hun succesvolle Internet Trilogie.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ