De Kersenvla - Abattoir Fermé

  za 08 t/m zo 09 januari

  De Kersenvla

  Abattoir Fermé

  Met ‘De Kersenvla’ waagt Abattoir Fermé zich aan een voorstelling over iets wat ons nauw aan het hart ligt: Theater.

  Het is een heel erg late nacht - of mogelijk een heel erg vroege ochtend - in 1905. Een gevierde ballerina, een Nederlandse acteur en de grande dame van het Russische theater komen samen in Wisjni Nowgarad om daar, onder de bezielende leiding van regisseur Ewelina, het kersverse meesterwerk van Danny Tsjechov “De Kersenvla” te repeteren. Danny Tsjechov werd geboren in 1851 in Taganrog als halfbroer van Anton Tsjechov. Dat blijkt, euh, moeilijk.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Tekst en regie
  Stef Lernous
  Spel
  Kirsten Pieters, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert, Louis van der Waal, Ellen Sterckx
  Decor- en lichtontwerp
  Sven Van Kuijk
  Techniek
  Sven Van Kuijk, Thomas Vermaercke
  Productie
  Abattoir Fermé i.s.m. NONA
  Met de steun van
  de Vlaamse Gemeenschap
  Locatie
  Grote Zaal
  de-kersenvla_abattoir_ferme

  De kersenvla van Abattoir Fermé neemt de holle levens van een groep ogenschijnlijk zelfverzekerde acteurs op de hak in een komedie.

  Een knotsgekke komedie over het aandoenlijkste aller huisdieren: de underdog.

  De Standaard -

  Abattoir Fermé vertelt graag verhalen over wat zich afspeelt achter gesloten deuren en gordijnen. Vanuit een fascinatie voor de wereld achter het bekende tonen ze, vaak met een beste scheut zwarte humor, de angsten of fantasieën die we als mens liever willen rationaliseren of vergeten. Na de succesvolle voorstellingen Alice en Hamlet gaat het Belgische gezelschap opnieuw op visueel prikkelende wijze met een klassieker aan de haal. Afgelopen seizoenen maakte Abattoir Fermé een aantal uitstapjes naar de grote zaal van de schouwburg, nu is het Vlaamse gezelschap terug in ons theater. In december 2020 zag je in Theater Kikker ook Herrie van Maja Westerveld zij maakt als jonge maker haar voorstellingen onder de vleugels van Abattoir Fermé.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ