De Joodse bruidjes - Stichting Goppe / Mieke van Zeben

wo 10 februari 2016

De Joodse bruidjes

Stichting Goppe / Mieke van Zeben

Edith en Mirjam liggen op een verpleegafdeling in een Amsterdams verzorgingstehuis. Ondanks hun gedeelde oorlogsverleden lijkt het alsof de dames lijnrecht tegenover elkaar staan. Sterker nog, het is een bron van talloze grote en kleine conflicten, met een wedstrijdje oorlogsleed als gevolg. Beide vrouwen worstelen sinds de oorlog met hun verleden en proberen de regie over hun eigen leven terug te krijgen. Matthias, hun verpleegkundige, wiens grootvader werkte bij de Duitse marine, heeft weinig mogen spreken over het duistere oorlogsverleden van zijn familie. Hij probeert de twee vrouwen in toom te houden, maar mijdt tegelijkertijd de confrontatie niet. De Joodse Bruidjes is een indringend, tragikomisch en alledaags portret van twee vrouwen die op elkaar zijn aangewezen.

Donderdag 11 december première.

Gratis naar de voorstelling? Betaal met je verhaal!
Ruim 70 jaar na de Tweede Wereld Oorlog wil Stichting Goppe dat de persoonlijke verhalen verteld blijven worden. Zij vragen mensen om hun eigen verhaal op papier te zetten. De verhalen worden verzameld – zowel in een schrift als online en een selectie maakt vervolgens onderdeel uit van het randprogramma. Inzenders mogen gratis naar de voorstelling De Joodse Bruidjes. (reserveren verplicht). Zie voor meer informatie en voorwaarden: www.joodsebruidjes.nl
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Tekst & concept
Mieke van Zeben
Regie
Jori Hermsen
Dramaturgie & regieassistentie
Melissa Knollenburg
Spel
Diana Dobbelman, Rick Nicolet en Martin Willem van Duijn
Een productie van Stichting Goppe.
c: Tim van de Most

Met grote vasthoudendheid schreef Mieke van Zeben jarenlang aan De Joodse Bruidjes, een mooi klein, persoonlijk verhaal van een geschiedenis die nog steeds te groot is om te bevatten. Nadat een eerste proeve twee jaar geleden in Theater Kikker te zien was, is het nu tijd voor de première onder regie van Jori Hermsen.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ