De Internet Trilogie (op locatie: Stadsschouwburg Utrecht) - URLAND

De Internet Trilogie (op locatie: Stadsschouwburg Utrecht)

URLAND

Performancecollectief Urland presenteert een exclusieve happening over de belangwekkendste ontwikkeling van de moderne tijd. De Internet Trilogie, bestaande uit de delen: MS DOS/Prometheus geketend (2014), EXPLORER/Prometheus ontketend (2015), en INTERNET OF THINGS/Prometheus de Vuurbrenger (2016), wordt nu samengebracht tot een digitale trip waarin de toekomst voelbaar wordt gemaakt. De losse delen waren afgelopen jaren allemaal te zien in Theater Kikker, nu maakt het collectief een uitstapje naar de grote zaal van de Stadsschouwburg voor de XL-versie.

Het drieluik legt de (hyper)link tussen de mythe van Prometheus en het moderne digitale vuur. Prometheus stal het vuur van de goden en gaf het aan de mens. Zoals het vuur zowel vooruitgang als vernietiging betekent, zo behelst het internet zowel de utopische belofte als de dystopische teloorgang. Een hedendaagse epos over de mens en technologie.

Let op: deze voorstelling vindt plaats in Stadsschouwburg Utrecht.
terug <

voorstellingsinformatie
van en met
Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong, Eric Joris, Jimi Zoet
dramaturgie
Florian Hellwig
Locatie
Stadsschouwburg Utrecht
internet
Julian Maiwald & Ruben Verkuylen

Urland is een Rotterdams performancecollectief dat bestaat uit Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong en Jimi Zoet. De vier performers maken beeldende, muzikale en fysieke voorstellingen die het publiek confronteren met universele thema’s en vragen. De theaterhit UR maakte deel uit van de 2018-editie van Kikker Kiest. In september 2018 presenteerde Urland in Theater Kikker de UR-triënnale, waarin zij hun eigen werk kritisch onder de loep namen. In april 2019 speelde de succesvoorstelling URLAUB in onze grote zaal. Na hun uitstapje naar de grote zaal van de Stadsschouwburg is Urland in april 2020 terug in Theater Kikker met De Klingon Hamlet Machine.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ