De Ilias - Theatergroep Aluin

  do 07 t/m za 09 oktober

  De Ilias

  Theatergroep Aluin

  Onze voorstellingen zijn alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Lees hier meer.

  Het is oorlog in Troje. Al negen jaar bevechten de Grieken en de Trojanen elkaar. Achilles is de onverslaanbare Griekse vechtmachine, maar hij weigert verder te vechten als zijn buitgemaakte vrouw Briseïs wordt afgenomen. Zonder Achilles zijn de Grieken kansloos. Dat blijkt des te meer als zijn beste vriend Patroklos sneuvelt in de strijd, vermoord door de Trojaanse prins Hektor. Het maakt Achilles woedend en hij keert terug naar de frontlinie, met een ongekend bloedbad tot gevolg.

  Het is de meest bekende oorlog uit de oudheid: de Trojaanse Oorlog. Na de succesvolle voorstelling De Odyssee, die andere bestseller van Homerus, kiest Aluin ervoor om ook dit epos ten tonele te brengen. Een gruwelijk, bloederig en vrouwonvriendelijk verhaal. Maar ook prachtig, poëtisch en romantisch.

  De bewerking van Erik Snel richt zich op de absurditeit van de oorlog en op de wreedheden van de agressor Griekenland. Als we aan de bezetter denken, zien we soldaten en machthebbers. Als we aan het bezette land denken zien we de gezinnen, de vrouwen en kinderen die gedood worden. Zo wordt Troje het menselijke land en worden de Grieken de heroïsche onmensen. Met een dikke knipoog naar de superhelden van Marvel worden in de regie van Victorine Plante goden, halfgoden en godgelijke mensen getoond die elkaar met superkrachten proberen te vernietigen.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Tekst
  Homerus
  Bewerking
  Erik Snel, gebaseerd op de vertaling van Patrick Lateur (Ilias, Wrok in Troje)
  Regie
  Victorine Plante
  Spel
  Boris van Bommel, Hiske Eriks en Jilles Flinterman
  Vechtscènes
  Jaike Belfor
  Kostuums
  Anouk van Schie
  Locatie
  Grote Zaal

  Aluin is sinds jaar en dag huisgezelschap van Theater Kikker en wordt geleid door theatermakers Victorine Plante en Erik Snel. Aluin staat voor oersterke verhalen, veelal uit het klassieke repertoire van de oude Grieken tot aan Shakespeare. Aluin brengt deze verhalen voor een breed publiek, helder en dynamisch en met een flinke dosis humor. Traditiegetrouw is Aluin rond de kerstdagen in Theater Kikker te zien met grote speelseries. Zo speelde het Utrechtse gezelschap drie delen over de Vaderlandse Oorlog en lieten ze ons kennismaken met het Hollandse theater in De Hollanders. Komende kerst is Aluin te zien met Het terug uit Troje Tweeluik, hun nieuwe kerstproductie die eerder werd uitgesteld door Corona.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ