De gouden draak - De Roovers

De gouden draak

De Roovers

Plaats van handeling: een schimmig Chinees restaurant op de benedenverdieping van een appartementsgebouw, ergens in een grote Europese stad. In een veel te kleine keuken zijn zes Chinezen zonder verblijfsvergunning in de weer met dampende wokpannen. De jongste vergaat van de kiespijn, maar kan niet naar de tandarts, bang dat hij als illegaal tegen de lamp loopt.
Het restaurant trekt vreemde gasten: een toekomstige vader die geen kind wil, een nachtwinkel-eigenaar met een obscure bijverdienste, twee stewardessen, net terug van een lange trip.
De vijf acteurs van De Roovers nemen maar liefst achttien personages voor hun rekening. De Gouden Draak is een bitterzoete komedie, waarin de Duitse auteur Roland Schimmelpfennig een scherp licht werpt op onze geglobaliseerde wereld, waarin we vreemden van elkaar zijn, maar onvermijdelijk toch met elkaar te maken hebben.
terug <

voorstellingsinformatie
Website
Spel
Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens, Sofie Sente en Nico Sturm
Geluidsontwerp en muziek
Yves De Mey
Scenografie
Stef Stessel
©Stef Stessel

Het Vlaamse gezelschap De Roovers is een Antwerps theatercollectief van toneelspelers/makers dat zijn voorstellingen altijd zelf, zonder een regisseur, maakt. De acteurs verdiepen zich vaak in teksttheater, waarbij ze klassiek repertoire van onder andere Shakespeare, Tsjechov en Aischylos naar hun hand zetten. Ook spelen ze graag hedendaagse schrijvers als Paul Auster, Judith Herzberg en zoals nu Roland Schimmelpfennig, een van Duitslands meest gespeelde toneelauteurs. Hij geeft in De Gouden Draak een gezicht aan mensen die in heel Europa aanwezig zijn, maar die we nauwelijks (willen) zien.

De Roovers spelen op hun ‘Roovers’ en daar leent het stuk zich ook uitstekend voor.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ