De Eersten - De Hollanders / Spinvis

di 28 maart 2017

De Eersten

De Hollanders / Spinvis

Hun eerdere samenwerking leidde tot de zeer bijzondere voorstelling De Laatsten: de teksten van Erik de Jong, beter bekend als Spinvis, en zijn muziek bleken gouden materiaal voor de jonge acteurs van De Hollanders. Nu, twee jaar later, krijgt de samenwerking een vervolg. Evenals hun vorige voorstelling, die zich afspeelde tijdens een feest van de vijf laatst overgebleven mensen, situeren De Hollanders en Spinvis hun nieuwe productie in de toekomst. Twee mannen en een vrouw brengen hun leven door in een volkomen van de buitenwereld afgesloten biosfeer. Geboren onder deze stolp zetten zij de missie voort die hun voorouders ooit zijn gestart: overleven in dit geïsoleerde systeem om zo de toekomst van de mens ook buiten Moeder Aarde te garanderen. Maar langzaam ontstaan er twijfels. Wat is de werkelijke aard van het experiment? En hoe lang moeten ze hier blijven? Want van de buitenwereld hebben ze al generaties lang niets meer vernomen…
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Website
Concept/muziek
De Hollanders
Tekst/muziek
Spinvis
Spel
Thomas Höppener, Imke Smit, David van Uuden
Regie
Joost van Hezik

Hun afstudeervoorstelling werd speciaal voor hun geschreven door Arnon Grunberg. De titel werd meteen ook de groepsnaam: De Hollanders. Daarna volgden producties met nieuwe, speciaal voor hun geschreven, teksten van Adriaan van Dis en Arthur Japin, waarna – twee jaar geleden – de samenwerking met Spinvis werd ingezet en muziek zijn intrede deed in het werk van De Hollanders.

foto: Maartje Strijbis / bewerking: Bourne Design

De fragmentarische dialogen en monologen dragen vooral het eigen Spinvissignatuur: associatief poëtisch, filosofisch en dromerig.

Theaterkrant over De Laatsten

Maar als de gedachten afdwalen is daar altijd de muziek, door de gretig musicerende acteurs aanstekelijk uitgevoerd.

NRC Handelsblad over De Laatsten
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ