DDD_2022 01 t/m 03: dromen doven door daglicht - Rosa Ensemble

vr 11 januari 2019

DDD_2022 01 t/m 03: dromen doven door daglicht

Rosa Ensemble

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Rosa Ensemble? Bekijk hier alle voorstellingen van Rosa Ensemble
De Deense Detective komt terug. Na het succesvolle eerste seizoen gaat Rosa's magische kijk- en luisterthriller verder. Een gevaarlijke zoektocht naar waarheid, liefde en gerechtigheid. Plaats delict: Theater Kikker in Utrecht. Kom zelf kijken hoe een hoorspel live wordt opgevoerd. Als suspense-fan volg je natuurlijk de hele serie. Kun je een keertje niet? Geen probleem, want elke losse aflevering is een meesterlijke voorstelling op zich!

Tickets met (extra) korting kopen voor de hele serie (4 avonden naar keuze)? Dat kan hier:
standaard | € 40,-
student / KikkerKortingsPas | € 30,-
U-pas | € 20,-

Na een zevendelige serie vorig jaar in TivoliVredenburg, afgesloten met een binge-versie in Theater Kikker tijdens de Gaudeamus Muziekweek, is De Deens Detective terug: een nieuw seizoen van het omvangrijke luister-epos, nu te beleven in Theater Kikker. Tekstschrijver Florian de Backere schreef opnieuw een Krimi naar Scandinavisch recept dat zindert van de suspense. De leden van het Rosa Ensemble zorgen voor een muzikale omlijsting die de spanning aanwakkert en nemen tevens de vele personages voor hun rekening.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
script, spel, foley
Florian de Backere
muziek, spel, toetsen, foley
Floris van Bergeijk
spel, slagwerk, foley
Daniel Cross
spel, viool, foley
Diamanda Dramm
spel, trombone, foley
Koen Kaptijn
spel, bas, foley
Peter Jessen
techniek
Sebastiaan Pos
scriptadvies
Brian de Vore
spel- en stemadvies
Bart Kiene
Locatie
Kleine Zaal

In januari en februari elke twee weken splinternieuwe voorstellingen, vier in totaal, steeds met drie afleveringen, die je (tegen gereduceerd tarief) als hele serie, maar ook los kan beleven.
In de tussenliggende weekends duiken her en der in de stad nog korte pop up-afleveringen op.

Theater Kikker: vrijdag / zaterdag 20.30 uur, zondag 15.00 uur
11, 12, 13 januari – deel 1: Dromen doven door daglicht
25, 26, 27 januari – deel 2: Daarom doolt de Dybbuk
8, 9, 10 februari – deel 3: Drie dimensies donderen
22, 23, 24 februari – deel 4: Duiding doordringt de dwazen

Intermezzo’s
17 januari 20.30 uur, Kargadoor – De Dís danst
30 januari 20.30 uur, EKKO – Drink donker
16 februari 20.00 uur, TivoliVredenburg – Daderdag

In DDD_2022 staat de zoektocht centraal naar het verdwenen kind Caspar. Tijdens zijn vermissing vindt een stel wonderlijke veranderingen plaats, waardoor de instanties niet meer weten naar wie ze eigenlijk zoeken. De dader? Het kind? Slachtoffers van een veel ouder conflict? Waarheidsvinding, rechtvaardigheidsgevoel en verlangen naar heelheid en liefde komen samen; in een grootse, meedogenloze clash.

Heb je seizoen 1 gemist of wil je even je geheugen opfrissen? Het eerste seizoen van De Deense Detective is als podcast op iTunes te beluisteren.

Synopsis afl. 1 t/m 3
vx

Het Utrechtse Rosa Ensemble staat al 20 jaar voor een mix van muziek en theater, licht en serieus, akoestisch en elektronisch, traditioneel en experimenteel, klassiek en pop. Muziek van Rosa is speels, spannend, theatraal en avontuurlijk, maar soms ook vreemd, weerbarstig en ongrijpbaar. Als een kameleon kan Rosa van kleur verschieten: van hedendaagse muziek, tot ambient en pop. Van veel decibels tot verstilde muziek. Net zo divers zijn de locaties waar Rosa neerstrijkt voor een voorstelling: van operahuis tot schoenendoos en een enkele pijpenla.

foto: Wouter Jansen
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ