De Berg van de Angst - Kikker Stelt Voor: Tim Hammer / KASKO

De Berg van de Angst

Kikker Stelt Voor: Tim Hammer / KASKO

Stel dat er een fysieke plek is tussen leven en dood. Een berg als bedevaartsoord, voor iedereen die iemand heeft verloren of het einde vreest. Een berg die je kunt beklimmen, bezoeken en weer verlaten. Geïnspireerd door deze berg onderzoekt theatermaker Tim Hammer zijn grootste angst: onze sterfelijkheid.

In De Berg van de Angst volgen we Urbane, een levensechte pop, tijdens haar laatste reis op aarde. In samenspel met klassieke gitaar laten drie poppenspelers haar dansen alsof haar leven ervan afhangt. Het resultaat: een fysieke en muzikale voorstelling over levenskracht. Klim je mee? Naar de top van de berg, waar we de angst achterlaten?
terug <

voorstellingsinformatie
Concept & regie
Tim Hammer
Eindregie
Floor van Leeuwen
Vormgeving
Juliette Mout
Advies
Ulrike Quade
Poppenmaker
Matt Jackson
Inspiratie poppenontwerp
Hilde Atalanta
Schetsen poppenontwerp
Mirthe Dokter
kostuumontwerp:Eleftheria Lavdaki
Cast
Roel Goedhart (gitaar), Suze van Miltenburg, Ruben Mardulier  en Tim Hammer
Locatie
Grote Zaal
de_berg_van_angst
Erik Franssen

Tim Hammer maakt deze voorstelling naar aanleiding van zijn eigen reis naar de Japanse berg van de angst, en speelt mee als poppenspeler. De Berg van de Angst is de tweede voorstelling in het kader van zijn Nieuwe Makers traject van Fonds Podiumkunsten bij KASKO en Ulrike Quade Company. Binnen dit traject doet hij onderzoek naar een nieuwe vorm van muziektheater en poppenspel, geïnspireerd op het Japanse traditionele Bunraku poppentheater.

Tim Hammer (1989) studeerde Muziektheater aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (2012). Nadien verdiepte hij zich in het traditionele Bunraku poppenspel in Japan en studeerde performance en zang bij het Roy Hart Theater in Zuid-Frankrijk. Tim is werkzaam als componist, acteur, slagwerker en poppenspeler bij diverse gezelschappen zoals Het Filiaal, Theater Babel en Ulrike Quade Company. Als performer werkte Tim mee in diverse producties zoals recentelijk Een Kersentuin van Mart van Berckel (afgelopen seizoen onderdeel van Kikker stelt voor).

Kikker Stelt Voor:
Deze voorstelling is onderdeel van Kikker Stelt Voor. In deze serie presenteert Theater Kikker één keer per maand een nieuwe theatermaker aan het publiek. Een maker die in onze ogen de moeite waard is en waarvan wij verwachten nog veel te horen in de toekomst. Om de maker beter te leren kennen organiseren we leuke extra’s zoals een interview of een nagesprek. I.v.m. de RIVM richtlijnen zoeken we per voorstelling naar leuke passende vormen. Meer nieuwe makers leren kennen? Kijk hier voor het Kikker stelt voor programma.


terug naar boven Λ