De Bastaard - Rashif El Kaoui, Ahmet Polat en Michelle Samba / Het Zuidelijk Toneel

  za 23 oktober

  De Bastaard

  Rashif El Kaoui, Ahmet Polat en Michelle Samba / Het Zuidelijk Toneel

  Onze voorstellingen zijn alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Lees hier meer.

  “Ik ben een bastaard, een halfbloed, een vuilnisbakkenras. Mijn X-chromosoom komt uit de Vlaamse Kempenklei, mijn Y-chromosoom uit het mulle Atlaszand.” Aan het woord is Rashif El Kaoui. Samen met Ahmet Polat reconstrueren zij de route van Rashifs vader, die vanuit Marokko naar België reisde en uiteindelijk stierf in Zuid-Frankrijk. Een terugkeer naar een vader die hij amper heeft gekend. Ahmet gelooft dat een reis de beste stap zou zijn voor Rashif, om het bloed te begrijpen dat door hem vloeit. De reis vormt een ritueel, een poging een eigen plek te vinden in een wereld waarin zij als ‘bastaards’ niet gewild zijn.

  Ahmet is wereldbekend als fotograaf en was fotograaf des Vaderlands, en documentairemaker. Rashif is schrijver, acteur en de man met de mooiste stem van Vlaanderen. Het resultaat van deze samenwerking is een roadmovie op scène waarin slam poetry, film, proza en vertelling elkaar afwisselen.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Eindregie
  Lucas De Man
  Artistiek advies
  Piet Menu
  Muziek
  Michelle Samba
  Tekst en spel
  Rashif El Kaoui
  Video en spel
  Ahmet Polat
  Stage video
  Birke Wobbes
  Locatie
  Grote Zaal

  El Kaoui heeft alles in handen om zijn pamflet van een bastaard uit te laten groeien tot, in meer dan één betekenis, de voorstelling van zijn leven

  Nieuwsblad -

  Rashif El Kaoui onderhoudt het publiek bijzonder charmant over zijn twijfels, zijn leven, zijn afwezige vaderen zijn pogingen een eigen plek te vinden in een wereld waarin ‘bastaards’ niet gewild zijn.

  Theaterkrant

  In elk koningsdrama heb je de bastaard die ook zijn deel van de koek opeist. Altijd negatief geportretteerd. Wij herstellen dat beeld in ere want de toekomst is niet alleen aan de vrouw, ook zeker aan de bastaard.

  Piet Menu

  Rashif El Kaoui (Diest, 1988) is acteur, rapper, podcastmaker én schrijver. Als kind wilde hij tolk worden. De fascinatie voor taalbeheersing is gebleven; Rashif is rapper in het hiphopcollectief Equal en acteur in bezit van een Mastersgraad in Woordkunst. Ondernemend is hij ook, als medeoprichter van het VOF Nanda Yo, dat zich specialiseert in commerciële en artistieke audiovisuele producties. En dan geeft hij nog les in welsprekendheid, aan de Academie voor Woord te Mortsel.

  Ahmet Polat (Roosendaal, 1978) is fotograaf en filmregisseur. Voor zijn documentaire fotografie won hij verschillende grote prijzen, waaronder de ICP Infinity Award in 2006. En terecht. De gevolgen van een verwoestende aardbeving, het dagelijks leven van een vluchteling, de veranderende stad; wanneer Ahmet het vastlegt pakt hij op een verfrissende manier de kern. En dat trekt je oog, onweerstaanbaar. Ahmet werkt zowel autonoom als in opdracht maar is altijd begaan.

  • mathieu_van_wijdeven_het_waarom_beantwoord
   >

   Het waarom beantwoord - Mathieu van Wijdeven/Productiehuis Theater Rotterdam

   theater

   Het waarom beantwoord - Mathieu van Wijdeven/Productiehuis Theater Rotterdam

   theater

  • Voorstelling_Naar_Paramaribo
   >

   Naar Paramaribo - De Gemeenschap

   theater

   Naar Paramaribo - De Gemeenschap

   theater

  • Kasimir_en_Karoline
   >

   Kasimir en Karoline - Nina Spijkers / Toneelschuur Producties

   theater

   Kasimir en Karoline - Nina Spijkers / Toneelschuur Producties

   theater

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ