De Bakchanten - Theatergroep Aluin

  vr 09 t/m zo 25 oktober

  De Bakchanten

  Theatergroep Aluin

  Uit het oosten verschijnt een vreemdeling in Thebe. Hij verleidt de vrouwen, de Bakchanten, om ’s nachts in de bergen samen te komen in een woeste, rituele dans. De vreemdeling is de god Dionysos die met zijn wilde feesten de Bakchanten in een godsdienstroes brengt, waarin ze zich aan duistere wanen blootgeven. Wanneer Koning Pentheus na een reis hoort wat er gebeurd is in zijn land wordt hij woest. Hij gelooft niet in deze god en zet hem gevangen. Die keus leidt tot een gruwelijke afloop.

  Bakchanten is een woeste tragedie vol hysterie en ongeloof. De aantrekking van oerkracht en extase van Dionysos staat tegenover de ratio en regels van Pentheus. Aluin zoekt de nuance in dit verhaal tussen roes en rede en ontdekt een actuele zeggingskracht in de strijd tussen politieke correctheid en het gezag van de onderbuik.

  Let op: deze voorstelling vindt plaats bij Aluin (Concordiastraat 67 a, Utrecht).
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Tekst
  Euripides
  Vertaling
  Gerard Koolschijn
  Bewerking
  Erik Snel
  Regie
  Victorine Plante
  Spel
  Myrthe Boersma, Audrey Bolder en Maxime Vandommele
  Locatie
  Deze voorstelling vindt plaats op locatie. Villa Concordia
  theatergroep_aluin

  Aluin is sinds jaar en dag huisgezelschap van Theater Kikker en wordt geleid door theatermakers Victorine Plante en Erik Snel. Aluin staat voor oersterke verhalen, veelal uit het klassieke repertoire van de oude Grieken tot aan Shakespeare. Aluin brengt deze verhalen voor een breed publiek, helder en dynamisch en met een flinke dosis humor. Traditiegetrouw is Aluin rond de kerstdagen in Theater Kikker te zien met grote speelseries. Zo speelde het Utrechtse gezelschap drie delen over de Vaderlandse Oorlog en lieten ze ons afgelopen kerst kennismaken met het Hollandse theater in De Hollanders. Komende kerst is Aluin te zien met de nieuwe voorstelling Don’t fuck with Artemis.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ