De Bacchanten - Le Mouton Noir

wo 28 september 2016

De Bacchanten

Le Mouton Noir

Wie is onze Dionysos? Wat is onze roes? Een nieuw geloof dient zich aan: een nieuwe manier van zien, bewegen, denken, spreken en spelen. In een poging geen oordeel te vellen, maar slechts vragen te stellen, maken vier jonge spelers een hedendaagse vertaling van Euripides’ De Bacchanten. Een strijd tussen orde en chaos, culturen en families. We klampen ons allen al zoekende vast aan stemmen die veiligheid, geluk en vrijheid propageren, maar de manier waarop is er één van opsluiten en uitsluiten. Le Mouton Noir doet een poging een verhaal te vertellen dat de brute strijd tussen verschillende waarheden overstijgt. Deze Bacchanten brengen ons een actuele blik op riten, geloof, cultuur en viering. Een viering als masker voor de innerlijke onrust die in ons leeft.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Website
Concept, tekst
Le Mouton Noir
Spel
Evgenia Brendes, Khadija El Kharraz Alami, Scarlet Tummers, Bas Zemering
Vormgeving
Rosa Schützendorf
Coproductie
C-mine, De Brakke Grond, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, Productiehuis Rotter-dam, d e t h e a t e r m a k e r, deBuren en Via Zuid
Met steun van
Janivo Stichting, Amsterdams Fonds voor de Kunst
Leermeesters
Lotte van den Berg, Jeroen De Man, Frank Vercruyssen
© Rosa Schützendorf

Khadija El Kharraz Alami maakt van Dionysos een spannende, hedendaagse wrede Messias, die mede door een persoonlijke monoloog over een gemiste moeder echt een gezicht krijgt.

In de zomer van 2015 werd le Mouton Noir opgericht: een collectief bestaand uit Khadija El Kharraz Alami en Scarlet Tummers. Khadija kennen we binnen Theater Kikker van het HKU I am a solo- festival, waar ze geselecteerd werd met haar afstudeersolo ‘De Sterkste’. Scarlet Tummers studeerde ook een aantal jaar aan de HKU voordat zij de overstap naar het RITS in Brussel maakte. Binnen dit nieuwe collectief staat het kritisch denken, het streven naar het hoogste, het schoonste, het helderste en het onbekende centraal. Altijd vertrekkend vanuit de vraag wat ze willen vertellen en wat die vertelling zegt over de maatschappij waarin we nu leven. Dit doen ze met ondersteuning van een drietal leermeesters uit de theaterwereld: Lotte van den Berg, Jeroen De Man en Frank Vercruyssen. Le Mouton Noir staat voor het zwarte schaap, de outsider, de buitenstaander, de ander, de uitzondering, de migrant, de wolfmens, de gelukzoeker, de zoeker.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ