Dat we dromen - Maatschappij Discordia

do 01 januari

Dat we dromen

Maatschappij Discordia

Ben je daar? - Luister je wel? - Waar zit je met je hoofd? - Droom je?

We zijn altijd ‘hier en nu’, of is dat een illusie. En zijn we eigenlijk altijd ‘ergens anders in welke tijd dan ook’. Zoals gevoel en verstand geen gescheiden belevingen zijn, zo laten wij mogelijkerwijs, zien en horen dat droom en werkelijkheid, of omgekeerd werkelijkheid en droom, onafscheidelijk zijn.

Maatschappij Discordia verzamelt dramatische scènes, figuratieve en abstracte beelden, intuïtieve en strak gecomponeerde gedichten, gewenste en nachtmerrieachtige dagboekfragmenten, schokkende en lachwekkende krantenberichten en maakt daar een nieuw verhaal van. Alles in deze voorstelling is verzonnen, gebaseerd op niet ware gebeurtenissen van levende én niet meer onder ons, maar altijd aanwezig zijnde schrijvende en anderszins verbeeldende fantasten van de afgelopen eeuwen.
terug <

voorstellingsinformatie
Van en met
Annette Kouwenhoven, Jan Joris Lamers, Matthias de Koning, Miranda Prein
Locatie
Kleine Zaal
Dat_we_dromen
Bert Nienhuis

Dit is verrukkelijk theater. Deze uiteenzetting van de noodzakelijke schizofrenie ofwel paradox van het toneelspel is lang niet altijd eenvoudig te volgen, soms raak je compleet de draad kwijt en moet je meedenken met het hardop toneelspelersdenken op de vloer, maar het is altijd boeiend en verrassend: telkens weer weet Discordia met voorstellingen als deze de raadselachtige zijde van het toneel te belichten.

Een Discordia-stuk staat op die manier keer op keer in het licht van het onderzoek naar wat een acteur kan overdragen. Proberen, aftasten – en het publiek is getuige.

Maatschappij Discordia is een vaste bespeler van Theater Kikker. In de afgelopen jaren presenteerden we met veel plezier alle edities van de serie Weiblicher Akt, maar ook de meeste andere producties van dit collectief zijn steevast bij ons te zien. Vaak gebaseerd op het vele mooie dat de wereldliteratuur te bieden heeft. Later dit seizoen, in maart, is het tiende deel uit hun Weiblicher Akt serie te zien. Liebe Jelinek, een coproductie met het Vlaamse gezelschap De Roovers.

Bert Nienhuis
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ