Darger - Karina Holla

  di 16 t/m wo 17 november

  Darger

  Karina Holla

  Alchemist Henry Darger leefde als kluizenaar in totale sociale isolatie. Zijn verschrikkelijke ervaringen verwerkte hij in fantastische tekeningen en verhalen, waarmee hij een even betoverende als wrede fantasiewereld van idyllische verschrikkingen schiep. Pas na zijn dood maakte hij naam als outsider artist.

  Karina Holla vertelt over het bizarre leven van een man die kunst als mentale overlevingsstrategie gebruikte. DARGER — In de Werkelijkheid van de Onwerkelijkheid is een collage-voorstelling die met beeld, beweging, stem en tekst de tekeningen van Darger tot leven brengt. Een visionaire wereld die gepaard ging met zelfhaat, agressie en zelfvernedering.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept & spel
  Karina Holla
  Dramaturgie
  Jeroen Kriek
  Scenografie
  Theun Mosk
  Kostuums
  Fer Smidt
  Muziek
  Rikard Borggård
  Affiche
  Paulina Matusiak & Eddy Wenting
  Locatie
  Kleine Zaal
  Darger_Karina_Holla
  Paulina Matusiak en Eddy Wenting

  Karina Holla volgde eind jaren zestig de Mimeopleiding aan de Amsterdamse Theaterschool, toen deze nog maar net was opgericht. Sindsdien bouwt ze in binnen- en buitenland aan een indrukwekkend oeuvre van fysieke en beeldende voorstellingen. Ze is als docent verbonden aan de Mimeopleiding en aan de Acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In 2015 was ze in Theater Kikker te zien met haar voorstelling Fremd Korper. In 2017 speelde ze een glansrol in de voorstelling Romp van De Gemeenschap. Voor deze rol won ze de Theo d’Or, de prijs voor beste vrouwelijke dragende rol. Romp werd in 2018 geselecteerd voor Kikkers eigen festival Kikker Kiest met de favoriete voorstellingen van het afgelopen seizoen. In 2019 was Karina te zien met de bejubelde voorstelling Oorlogsvrouwen.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ